Vraagt symptomen uit en helpt bepalen of een gesprekshulp of keuzehulp nodig is. Geen diagnose, wel alvast een voorlopige beoordeling.
Inventariseert functies zoals pijn en beperkingen in het dagelijks leven. Helpt zorgverlener en patiënt klachten en ontwikkelingen te volgen.
Informeert over diagnose en behandelingen en bereidt voor op het gesprek met de arts. Geeft brede, toegankelijke informatie, gaat niet in op behandelvoorkeur.
Helpt patiënten hun behandelopties te begrijpen en een voorkeur te bepalen, zonder een keuze voor te schrijven. Ondersteunt ‘samen beslissen’.
Toegankelijke, betrouwbare informatie geeft mensen de regie over eigen gezondheid Ondersteunt medische keuzes, stimuleert zelfzorg.
Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, neemt Michiel binnen 24 uur contact met je op om je demo in te plannen.
Hekel aan formulieren?
Mail contact@patientplus.info of bel 085 0188 738
Voor een gesprekshulp is is een definitieve diagnose niet nodig. Deze kan je voorafgaand aan het eerste consult (op basis van de verwijzing) inzetten. De gesprekshulp presenteert de behandelopties neutraler dan de keuzehulp. Daarnaast vraagt de gesprekshulp wél de drijfveren en context van de patiënt uit, maar níet de behandelvoorkeur. Dat maakt de gesprekshulp laagdrempeliger inzetbaar. Zo komt je patiënt goed geïnformeerd naar het eerste consult en is een tweede consult (‘beslisconsult’) is vaak niet meer nodig.
De keuzehulp geeft dezelfde informatie, maar vraagt de patiënt daarnaast om een behandelvoorkeur of -keuze te overwegen. Dit hulpmiddel wordt meestal ingezet als de diagnose al duidelijk is.