Top

‘Het boek over Samen Beslissen in de praktijk’

SAMEN Beslissen: Waarom moeilijk doen als het SAMEN kan?

Samen Beslissen in de zorg…

Het lijkt zo vanzelfsprekend om kennis en ervaring van dokter en patiënt te bundelen om samen tot betere beslissingen te komen. De één als expert van ziekte en behandeling, de ander als expert van zijn leven en het hebben van de ziekte. Maar de praktijk blijkt weerbarstiger. In dit boek wordt een breed beeld van Samen Beslissen geschetst. Samen Beslissen is een leerproces, waarin zowel artsen als patiënten nieuwe vaardigheden en kennis ontwikkelen. 

Samen Beslissen Boek
  • Waarom is Samen Beslissen zo belangrijk?
  • Wat vraagt Samen Beslissen van de zorgverlener en patiënt?
  • Hoe pas je Samen Beslissen succesvol toe in de praktijk?
  • Hoe kunnen keuzehulpen zorgverleners en patiënten helpen?
  • En hoe implementeer en borg je Samen beslissen succesvol?

De antwoorden in dit boek inspireren tot nadenken. En de interviews met (ex-)patiënten en zorgverleners brengen het onderwerp Samen Beslissen tot leven.

Werk je in de zorg? Vraag dan een gratis exemplaar aan! 
(Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt).

Auteurs Samen Beslissen

De auteurs

Michiel Hageman en Teun Teunis onderzochten het effect van Samen Beslissen en hebben PatientPlus opgericht. Els Wiegant is freelance tekstschrijver en gespecialiseerd in zorgthema’s. “Samen Beslissen, we weten dat het allesbehalve eenvoudig is. Voor de dokter niet, voor de patiënt niet. Naar onze overtuiging is Samen Beslissen een leerproces, waarin zowel artsen als patiënten nieuwe vaardigheden en kennis moeten ontwikkelen. Het maken van dit boek heeft ons daarin verder gebracht. Het heeft ons nóg meer gemotiveerd om Samen Beslissen in praktijk te brengen. We hopen dat dit boek u – zorgverlener, beleidsmaker en patiënt – daar ook toe aanzet. Om Samen te Beslissen, maar vooral om er bewust over na te denken.”

Michiel Hageman

Michiel Hageman ontdekte de kracht van Samen Beslissen en het belang van keuzehulpen toen hij als arts-onderzoeker aan de Harvard Medical School werkte. Dit resulteerde in zijn proefschrift en de oprichting van PatientPlus in 2013. Gedurende zijn opleiding tot orthopedische specialist groeide zijn belangstelling voor innovatie en het ontwikkelen van producten die de kwaliteit van zorg ten goede komen. Met PatientPlus richt hij zich nu fulltime op de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van keuzehulpen.

Teun Teunis

In 2013 voltooide Teun Teunis zijn studie geneeskunde in Utrecht cum laude. Hierna maakte hij de overstap naar de Verenigde Staten voor zijn promotieonderzoek aan de Harvard Medical School en het Massachusetts General Hospital in Boston. Eind 2014 keerde hij terug naar Nederland om met zijn vooropleiding chirurgie te beginnen in het OLVG. Tegelijkertijd startte hij met Michiel Hageman PatientPlus. Inmiddels werkt Teun als plastisch chirurg in opleiding aan het Universitair Medische Centrum Utrecht.

Bestel hier uw boek

Ben jij een zorgverlener? Vul hiernaast je gegevens in!
PatientPlus verstuurt een exemplaar
t.w.v. €19,95 kosteloos naar jou op.
Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.

 

Helemaal op de hoogte blijven over Samen Beslissen?
Meld je dan ook meteen aan voor onze driewekelijkse nieuwsbrief!

Nederlandstalig | Gebonden, 112 blz.
Samen beslissen: waarom moeilijk doen als het samen kan?
Michiel Hageman, Teun Teunis en Els Wiegant
ISBN 978 94 91549 854 | 1e druk, 2017

reCAPTCHA is required.