Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday09:00AM-17:00PM
Saturday - SundayCLOSED

Latest News

Top

ONS TEAM VAN MEDISCH SPECIALISTEN EN ZORGKENNERS

Artsen Teun Teunis en Michiel Hageman staan aan de basis van PATIENT+. Aan de Harvard Medical School deden zij onderzoek naar het effect van Samen Beslissen. De resultaten bleken zo overweldigend positief, dat zij besloten structureel bij te willen dragen aan een betere gezamenlijke besluitvorming in de spreekkamer. Teun en Michiel voegden woord bij daad en richtten in 2013 PATIENT+ op.

 

PATIENT+ is uitgegroeid tot een team van >14 medisch specialisten en zorgkenners. Vanuit onze praktijkervaring en onderzoek zijn wij allen overtuigd van de kracht van Samen Beslissen. Daarom willen we van Samen Beslissen de nieuwe norm maken. Door keuzehulpen te ontwikkelen en duurzaam te implementeren, maken we Samen Beslissen op grote schaal toegankelijk. Bovendien maken onze keuzehulpen de gezamenlijke besluitvorming eenvoudiger én leuker.

 

Inmiddels is PATIENT+ de grootste aanbieder van keuzehulpen in Nederland. We ontwikkelden meer dan 80 keuzehulpen om Samen Beslissen in de praktijk te faciliteren. Dagelijks werken we aan nieuwe keuzehulpen. Momenteel zijn er ruim twintig in ontwikkeling. Ook de bestaande keuzehulpen behouden onze aandacht: we passen keuzehulpen doorlopend aan volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Pragmatisch, energiek en voortvarend – zo kenmerkt onze werkwijze zich. We stemmen de inhoud van de keuzehulp en de implementatie ervan altijd af met onze opdrachtgevers. Zo krijgt iedereen een product dat écht bij zijn of haar praktijk past. Samen Beslissen is een leerproces; het vraagt om andere vaardigheden van artsen en patiënten. Daarom trainen we alle zorgverleners in het gebruik van de keuzehulp. Ook na de implementatie blijven we betrokken. We monitoren alle keuzehulpen, optimaliseren ze doorlopend en ondersteunen waar nodig.

 

Onze keuzehulpen ontwikkelen we samen met zorgverleners, wetenschappelijke en patiëntenverenigingen. Want Samen Beslissen de nieuwe norm maken, kunnen we niet alleen. We willen jou – als zorgverlener, beleidsmaker of patiënt – inspireren om bewust na te denken over Samen Beslissen. Heb jij een goed idee voor een keuzehulp? We gaan graag samen met jou aan de slag om Samen Beslissen ook in jouw praktijk te faciliteren.

NEEM CONTACT OP

E-mail: contact@patientplus.info
Tel: +31 (0)30 800 92 06

TEAM

mkdf-team-image

Domino Determann, M.D., Ph.D.

Onderzoek & keuzehulp ontwikkelaar

‘Door patiënten te ondersteunen met de keuzehulpen zorgen we dat de zorg beter aansluit bij hun wensen'. Domino zorgt ervoor dat keuzehulpen succesvol worden ontwikkeld en toegepast bij diverse ziekenhuizen. Als onderzoeker en project manager deed Domino ervaring op bij het Erasmus MC, het RIVM en Ecorys. Ze deed twee masters en promoveerde op het meten van patiënten voorkeuren. Binnen PATIENT+ weet Domino als geen ander haar kennis van kwaliteit van zorg en gezondheidseconomie te combineren met inzichten uit de praktijk.

mkdf-team-image

Michiel Hageman, M.D., Ph.D.

Oprichter & directeur

‘Samen beslissen is meer dan een goed idee. Het is de basis van goede besluitvorming'. Michiel is medeoprichter van PATIENT+ en gepromoveerd op gezamenlijke besluitvorming. Als arts in opleiding tot orthopeed deed hij diverse onderzoeken op het gebied van Samen Beslissen. Deze inzichten en ervaringen past hij vol passie en energie dagelijks toe in om Samen Beslissen naar het volgende niveau te brengen.

mkdf-team-image

Gijs Boss, drs.

Projectleider implementatie

‘Mijn ambitie is dat patiënten de juiste zorg op het juiste moment krijgen’. Als project manager deed Gijs de afgelopen jaren waardevolle inzichten op over het belang en de functie van Samen Beslissen. Zijn ervaring bij diverse ziekenhuizen zet hij nu dagelijks in om zorginstellingen te begeleiden bij het succesvol toepassen van keuzehulpen en Samen Beslissen in de praktijk.

mkdf-team-image

Marieke Boshuizen, drs., Ph.D.

Keuzehulp ontwikkelaar

‘Ik wil laten zien dat patiënten een keuze hebben’. Marieke deed als Biomedische Wetenschapper onderzoek aan Stanford University en is bij PATIENT+ verantwoordelijk voor de ontwikkeling van keuzehulpen. Door onderzoeken te vertalen naar praktische keuzehulpen kan ze niet alleen patiëntgerichter werken, maar ook Samen Beslissen in de praktijk bevorderen voor betere zorg.

mkdf-team-image

Teun Teunis, M.D., Ph.D.

Oprichter & keuzehulp ontwikkelaar

‘Ik droom van een poli waarbij ik iedereen een keuzehulp kan aanbieden’. Teun heeft als medeoprichter van PATIENT+ ruime ervaring met de ontwikkeling van keuzehulpen. In samenwerking met patiënten en artsen schreef hij tientallen nationaal en internationaal gepubliceerde keuzehulpen. Teun is arts in opleiding tot plastisch chirurg en publiceerde onder andere over praktijkvariatie en chirurgische besluitvorming.

mkdf-team-image

Marieke Jonker, drs.

Projectleider implementatie

‘Ik wil laten zien hoe Samen Beslissen slaagt in de dagelijkse praktijk'. Marieke is opgeleid als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Haar ervaringen met patiënten en zorgverleners uit de praktijk zet zij dagelijks met energie en daadkracht in voor de implementatie van keuzehulpen en de uitvoering van het Zorginstituut project.

mkdf-team-image

Roelof van Marrum, MBA

Markt- & strategische ontwikkeling

'Samen Werken aan Samen Beslissen is de manier om Samen Beslissen de standaard te laten worden’. Met ruime ervaring in diverse commerciële- en managementrollen binnen de gezondheidszorg richt Roelof zich binnen PATIENT+ op marketing en strategische ontwikkeling. Met zijn bedrijfskundige achtergrond helpt hij PATIENT+ met het vinden van oplossingen voor het duurzaam embedden van Samen Beslissen.

mkdf-team-image

Welmoet Westendorp, M.D., Ph.D.

Markt- & productontwikkeling

‘Ik streef naar doelmatige zorg waarbij de patiënt centraal staat bij een optimale balans tussen de inzet van zorgverlener en innovatie’. Door haar werkervaring als art-assistent binnen de (plastische) Chirurgie weet Welmoet alles van bestaande zorgprocessen. Om bij te kunnen dragen aan de inrichting van doelmatige en toekomstbestendige zorg werkte ze o.a. als healthcare consultant bij PwC. Deze kennis en ervaring past ze gedreven toe in de ontwikkeling van keuzehulpen en de implementatie in de eerste en tweedelijnszorg.

mkdf-team-image

Carmen Latenstein, drs.

Onderzoek & digitale ondersteuning

‘Door te werken aan keuzehulpen breng ik mijn passie in de praktijk’. Carmen is één van de drijvende krachten achter het keuzehulp platform. Gedurende haar opleiding geneeskunde raakte ze al snel geïnspireerd door keuzehulpen. Carmen promoveert daarom ook op het gebied van praktijkvariatie en besluitvorming binnen de chirurgie. Daarnaast analyseert ze o.a. het effect van de liesbreuk- en galsteenlijden keuzehulp in Bernhoven.

mkdf-team-image

Inge Dubbeldam, Ph.D.

Communicatie

‘Het belang van relevante begrijpelijke informatie tijdens een behandeltraject is enorm’. Bijna vijftien jaar ervaring met communicatie binnen de zorg maakt Inge de perfecte aanjager om Samen Beslissen en keuzehulpen verder op de kaart te zetten in Nederland. Haar praktijkervaring vult zij aan met wetenschappelijke kennis: zij promoveerde op het informatiegedrag van patiënten. Vanuit haar onderzoek en ervaring weet ze één ding zeker: goede informatie maakt de zorg beter.

mkdf-team-image

Floris Thunnissen, drs.

Onderzoek & digitale ondersteuning

‘Iedereen heeft een eigen mening en eigen waarden. Daarom is samen beslissen zo belangrijk’. Al van jongs af aan is het de droom van Floris om bij te dragen aan de zorg vanwege het menselijke aspect. Via PATIENT+ kan hij met passie alles leren over samen beslissen. Inmiddels heeft Floris zijn bachelor afgerond over het gebruik van keuzehulpen bij verschillende chirurgische aandoeningen.

mkdf-team-image

Sophie Borm

Marktontwikkeling

‘Mijn missie is de zorg verder verbeteren én transparanter maken’. Door haar achtergrond in digitalisering, eHealth en procesverbeteringen is Sophie als geen ander bekend met de kracht van 'Samen Beslissen' voor zowel patiënt als zorgprofessional. Sophie is verantwoordelijk voor de opschaling van keuzehulpen en krijgt energie van het in beweging brengen van mensen en het bijdragen aan oplossingen en resultaten.

mkdf-team-image

Ingmar van der Poel

Softwareontwikkelaar, Functionaris Gegevensbescherming & Security Officer

'Goede, veilige software leveren aan PATIENT+ en toezien op de naleving van de wet omtrent veiligheid en gegevensbescherming - dat is mijn doel.' Met een achtergrond in softwareontwikkeling kent Ingmar de technische kant van software als geen ander. Met die kennis kan hij invloed uitoefenen op het design en de bouw van de software, zodat de software voldoet aan alle wettelijke maatregelen.

mkdf-team-image

Ben jij onze nieuwe collega?

Contentbeheerder Keuzehulpen

Wil jij de zorg ook beter maken? Heb je daarnaast passie voor innovaties en techniek? En heb je oog voor detail en behoud je tegelijkertijd tempo? Dan maken wij graag kennis met je! PATIENT+ is per direct op zoek naar een Contentbeheerder keuzehulpen voor ten minste 16 uur per week. Je werkt intensief samen met onze keuzehulpontwikkelaars. Zij schrijven de keuzehulpen, jij waarborgt de kwaliteit ervan. Bekijk de vacaturetekst op patientplus.info/vacatures.

Neem contact op

E-mail: contact@patientplus.info
Tel: +31 (0)30 800 92 06

Zorgverleners

MEDISCH

Als medici begrijpen we de sector en uitdagingen als geen ander.

gezamelijk_besluit

PRAGMATISCH

Onze werkwijze is daadkrachtig en flexibel, zo kunnen we omgaan met iedere situatie.

Passie

BEVLOGEN

Ons team is ambitieus en gepassioneerd over het realiseren van onze missie in Samen Beslissen.

WERKEN BIJ PATIENT+

PATIENT+ is marktleider in Samen Beslissen met keuzehulpen en daar zijn we trots op. Samen met ons team van medische, bedrijfskundige en ICT experts werken we hard aan het realiseren van onze zorgmissie. Ook werken in een gepassioneerd team en in een dynamische en ondernemende omgeving? Bekijk hieronder onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie naar contact@patientplus.info

VACATURES

Contentbeheerder keuzehulpen

Wil jij de zorg ook beter maken? Heb je daarnaast passie voor innovaties en techniek? En heb je oog voor detail en behoud je tegelijkertijd tempo? Dan maken wij graag kennis met je! PATIENT+ is per direct op zoek naar een Contentbeheerder keuzehulpen voor ten minste 16 uur per week.

De content beheerder keuzehulpen is onderdeel van het team ‘ontwikkeling’. Je werkt intensief samen met onze keuzehulpontwikkelaars. Deze zorgkenners schrijven de keuzehulpen, jij zorgt ervoor dat de kwaliteit ervan in al zijn facetten wordt gewaarborgd.

Bekijk vacature

ONZE PUBLICATIES

In 2018 promoveerde mede-oprichter Michiel Hageman op Shared Decision Making. In hetzelfde jaar werd het boek ‘Samen Beslissen: Waarom moeilijk doen als het Samen kan’ uitgegeven. Het boek staat boordevol tips en interviews uit de praktijk.

 

Ben je zorgverlener? Dan kun je het boek gratis aanvragenDit aanbod geldt zo lang de voorraad strekt.