Top

ONS TEAM VAN MEDISCH SPECIALISTEN EN ZORGKENNERS

Artsen Teun Teunis en Michiel Hageman staan aan de basis van PatientPlus. Aan de Harvard Medical School deden zij onderzoek naar het effect van Samen Beslissen. De resultaten bleken zo overweldigend positief, dat zij besloten structureel bij te willen dragen aan een betere gezamenlijke besluitvorming in de spreekkamer. Teun en Michiel voegden woord bij daad en richtten in 2013 PatientPlus op.

 

PatientPlus is uitgegroeid tot een team van >14 medisch specialisten en zorgkenners. Vanuit onze praktijkervaring en onderzoek zijn wij allen overtuigd van de kracht van Samen Beslissen. Daarom willen we van Samen Beslissen de nieuwe norm maken. Door keuzehulpen te ontwikkelen en duurzaam te implementeren, maken we Samen Beslissen op grote schaal toegankelijk. Bovendien maken onze keuzehulpen de gezamenlijke besluitvorming eenvoudiger én leuker.

 

Inmiddels is PatientPlus de grootste aanbieder van keuzehulpen in Nederland. We ontwikkelden meer dan 80 keuzehulpen om Samen Beslissen in de praktijk te faciliteren. Dagelijks werken we aan nieuwe keuzehulpen. Momenteel zijn er ruim twintig in ontwikkeling. Ook de bestaande keuzehulpen behouden onze aandacht: we passen keuzehulpen doorlopend aan volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Pragmatisch, energiek en voortvarend – zo kenmerkt onze werkwijze zich. We stemmen de inhoud van de keuzehulp en de implementatie ervan altijd af met onze opdrachtgevers. Zo krijgt iedereen een product dat écht bij zijn of haar praktijk past. Samen Beslissen is een leerproces; het vraagt om andere vaardigheden van artsen en patiënten. Daarom trainen we alle zorgverleners in het gebruik van de keuzehulp. Ook na de implementatie blijven we betrokken. We monitoren alle keuzehulpen, optimaliseren ze doorlopend en ondersteunen waar nodig.

 

Onze keuzehulpen ontwikkelen we samen met zorgverleners, wetenschappelijke en patiëntenverenigingen. Want Samen Beslissen de nieuwe norm maken, kunnen we niet alleen. We willen jou – als zorgverlener, beleidsmaker of patiënt – inspireren om bewust na te denken over Samen Beslissen. Heb jij een goed idee voor een keuzehulp? We gaan graag samen met jou aan de slag om Samen Beslissen ook in jouw praktijk te faciliteren.

NEEM CONTACT OP

E-mail: contact@patientplus.info
Tel: +31 (0)30 800 92 06

TEAM

mkdf-team-image

Michiel Hageman, MD PhD

Oprichter & directeur

'Samen beslissen is meer dan een goed idee. Het is de basis van goede besluitvorming'. Michiel is medeoprichter van PatientPlus en gepromoveerd op gezamenlijke besluitvorming. Als arts in opleiding tot orthopeed deed hij diverse onderzoeken op het gebied van Samen Beslissen. Deze inzichten en ervaringen past hij vol passie en energie dagelijks toe om Samen Beslissen naar het volgende niveau te brengen.

mkdf-team-image

Sophie Borm, MSc

Operationeel directeur

'Mijn missie is de zorg verder verbeteren én transparanter maken'. Door haar achtergrond in digitalisering, eHealth en procesverbeteringen is Sophie als geen ander bekend met de kracht van 'Samen Beslissen' voor zowel patiënt als zorgprofessional. Sophie is verantwoordelijk voor de opschaling van keuzehulpen en krijgt energie van het in beweging brengen van mensen en het bijdragen aan oplossingen en resultaten.

mkdf-team-image

Nicky Dekker, MD PhD

Medisch schrijver

'Medische kennis toegankelijk en bruikbaar maken, zodat patiënten keuzes kunnen maken die bij hen passen. Daar word ik blij van.' Als medisch schrijver is Nicky verantwoordelijk voor de inhoud van de keuzehulpen - zowel nieuwe als bestaande. Daarvoor gebruikt zij haar brede kennis, die zij opdeed tijdens haar studie Geneeskunde en haar promotieonderzoek naar keuzes rondom erfelijke darmkanker. En zij zet haar ervaring in als medisch schrijver en projectcoördinator bij verschillende organisaties.

mkdf-team-image

Erin van Buel, drs.

Medisch schrijver

’Erin draagt als medisch schrijver bij aan de ontwikkeling van keuzehulpen. Hiervoor gebruikt zij haar kennis en ervaring vanuit haar studies geneeskunde en neurowetenschappen en haar promotieonderzoek naar depressie.'

mkdf-team-image

Willem-jan Wreesmann, MSc

Contentbeheerder keuzehulpen

'Kiezen uit verschillende behandelopties kan een flinke uitdaging zijn. Keuzehulpen kunnen daarbij ondersteunen. Ik zet me in om de keuzehulpen zo overzichtelijk en gemakkelijk mogelijk te maken'. Vanuit zijn opleiding en het ziekenhuis weet Willem-jan hoe ingewikkeld het leven van een patiënt kan zijn. Als contentbeheerder keuzehulpen laat hij de keuzehulpen zo optimaal mogelijk aansluiten op de wensen en behoeften van patiënten en hun zorgverleners.

mkdf-team-image

Marloes Fransen, MSc

Customer success manager

'Met zijn keuzehulpen combineert PatientPlus Innovatie, IT en zorg. Die drie componenten bij elkaar brengen; daar krijg ik energie van.' Als Customer Success Manager brengt Marloes Samen Beslissen in de praktijk door patiënten, op een impactvol moment in hun leven, te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze. Met haar achtergrond in Innovation Sciences en Management in de Zorg en haar uiteenlopende ervaring bij ziekenhuizen biedt Marloes onze klanten waardevolle ondersteuning.

mkdf-team-image

Laura van Dongen, PhD

Projectmanager & coördinator keuzehulpen

'Van bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg door passende zorg te faciliteren, krijg ik veel energie.' Als Projectmanager en Coördinator Keuzehulpen draagt Laura bij aan de ontwikkeling, implementatie en toepassing van keuzehulpen. De kennis en ervaringen uit haar achtergrond in Nutrition & Health en de inzichten uit haar promotieonderzoek naar risico's op en overleving van hartstilstanden past ze toe om de projecten en keuzehulpen te laten slagen.

mkdf-team-image

Josine Quispel, MD PhD

Medisch schrijver

'De patiënt goed informeren over behandelmogelijkheden om zo samen de juiste keuze te maken, is een wezenlijk onderdeel van het artsenvak. Door de drukte van de dagelijkse praktijk kan dit een uitdaging zijn. Een keuzehulp die voor de patiënt inzichtelijk maakt welke behandelopties er zijn EN welke zaken voor hem of haar belangrijk zijn, helpt dan enorm.' Josine zet haar jarenlange ervaring als gepromoveerd longarts-oncoloog in als medisch schrijver bij de ontwikkeling van keuzehulpen.

mkdf-team-image

Kay Segaar

Financial support

'Mensen helpen is wat mij energie geeft en waar ik blij van word. PATIENT+ is een perfecte plek waar ik kan bijdragen met de hulp aan patiënten. Door mijn ondersteunende rol bij PATIENT+ kan ik op verschillende vlakken helpen binnen de organisatie en daarbij indirect patiënten helpen een betere keuze te maken. Om zo, samen met de rest van het team, te zorgen voor een gezondere toekomst voor iedereen anderen'.

mkdf-team-image

Bob Witlox, ir

Senior software engineer

'eHealth is een onmisbare component van de gezondheidszorg geworden. Ik draag er graag aan bij door het keuzehulpplatform verder te ontwikkelen en optimaliseren.' Als senior software engineer heb ik ruime ervaring met het ontwikkelen van applicaties en digitale platformen. Deze kennis en ervaring zet ik met plezier in bij PatientPlus. Bij Peercode heb ik te maken met uiteenlopende opdrachtgevers, wat mij uitdaagt om oplossingen op maat te ontwikkelen.

mkdf-team-image

Ingmar van der Poel, BSc

Softwareontwikkelaar, Functionaris Gegevensbescherming & Security Officer

'Goede, veilige software leveren aan PatientPlus en toezien op de naleving van de wet omtrent veiligheid en gegevensbescherming - dat is mijn doel.' Met een achtergrond in softwareontwikkeling kent Ingmar de technische kant van software als geen ander. Met die kennis kan hij invloed uitoefenen op het design en de bouw van de software, zodat de software voldoet aan alle wettelijke maatregelen.

mkdf-team-image

Jasper Hartog, MD PhD

Medisch wetenschappelijk adviseur

'Samen beslissen is een belangrijk thema in het huidige zorgveld en de keuzehulpen die PatientPlus heeft ontwikkeld sluiten hier fraai op aan. Het geeft veel energie om hierbij betrokken te mogen zijn.'

Neem contact op

E-mail: contact@patientplus.info
Tel: +31 (0)30 800 92 06

Zorgverleners

MEDISCH

Als medici begrijpen we de sector en uitdagingen als geen ander.

gezamelijk_besluit

PRAGMATISCH

Onze werkwijze is daadkrachtig en flexibel, zo kunnen we omgaan met iedere situatie.

Passie

BEVLOGEN

Ons team is ambitieus en gepassioneerd over het realiseren van onze missie in Samen Beslissen.

OPEN SOLLICITATIE

PatientPlus is marktleider in Samen Beslissen met keuzehulpen en daar zijn we trots op. Samen met ons team van medische, bedrijfskundige en ICT experts werken we hard aan het realiseren van onze zorgmissie. Ook werken in een gepassioneerd team en in een dynamische en ondernemende omgeving? Stuur een open sollicitatie naar contact@patientplus.info.

ONZE PUBLICATIES

In 2018 promoveerde mede-oprichter Michiel Hageman op Shared Decision Making. In hetzelfde jaar werd het boek ‘Samen Beslissen: Waarom moeilijk doen als het Samen kan’ uitgegeven. Het boek staat boordevol tips en interviews uit de praktijk.

 

Ben je zorgverlener? Dan kun je het boek gratis aanvragenDit aanbod geldt zo lang de voorraad strekt.

INFORMATIEBEVEILIGING OP ORDE

Bij PatientPlus zijn data in vertrouwde handen. Wij zijn sinds begin 2020 ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Daarmee tonen wij aan dat we over een goed werkend informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) beschikken.

Door te werken volgens deze kwaliteitsstandaarden borgen wij de beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van de gezondheidsgegevens die wij opslaan.