Top

ONS TEAM VAN MEDISCH SPECIALISTEN EN ZORGKENNERS

Artsen Teun Teunis en Michiel Hageman staan aan de basis van PATIENT+. Aan de Harvard Medical School deden zij onderzoek naar het effect van Samen Beslissen. De resultaten bleken zo overweldigend positief, dat zij besloten structureel bij te willen dragen aan een betere gezamenlijke besluitvorming in de spreekkamer. Teun en Michiel voegden woord bij daad en richtten in 2013 PATIENT+ op.

 

PATIENT+ is uitgegroeid tot een team van >14 medisch specialisten en zorgkenners. Vanuit onze praktijkervaring en onderzoek zijn wij allen overtuigd van de kracht van Samen Beslissen. Daarom willen we van Samen Beslissen de nieuwe norm maken. Door keuzehulpen te ontwikkelen en duurzaam te implementeren, maken we Samen Beslissen op grote schaal toegankelijk. Bovendien maken onze keuzehulpen de gezamenlijke besluitvorming eenvoudiger én leuker.

 

Inmiddels is PATIENT+ de grootste aanbieder van keuzehulpen in Nederland. We ontwikkelden meer dan 80 keuzehulpen om Samen Beslissen in de praktijk te faciliteren. Dagelijks werken we aan nieuwe keuzehulpen. Momenteel zijn er ruim twintig in ontwikkeling. Ook de bestaande keuzehulpen behouden onze aandacht: we passen keuzehulpen doorlopend aan volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Pragmatisch, energiek en voortvarend – zo kenmerkt onze werkwijze zich. We stemmen de inhoud van de keuzehulp en de implementatie ervan altijd af met onze opdrachtgevers. Zo krijgt iedereen een product dat écht bij zijn of haar praktijk past. Samen Beslissen is een leerproces; het vraagt om andere vaardigheden van artsen en patiënten. Daarom trainen we alle zorgverleners in het gebruik van de keuzehulp. Ook na de implementatie blijven we betrokken. We monitoren alle keuzehulpen, optimaliseren ze doorlopend en ondersteunen waar nodig.

 

Onze keuzehulpen ontwikkelen we samen met zorgverleners, wetenschappelijke en patiëntenverenigingen. Want Samen Beslissen de nieuwe norm maken, kunnen we niet alleen. We willen jou – als zorgverlener, beleidsmaker of patiënt – inspireren om bewust na te denken over Samen Beslissen. Heb jij een goed idee voor een keuzehulp? We gaan graag samen met jou aan de slag om Samen Beslissen ook in jouw praktijk te faciliteren.

NEEM CONTACT OP

E-mail: contact@patientplus.info
Tel: +31 (0)30 800 92 06

TEAM

mkdf-team-image

Michiel Hageman, M.D., Ph.D.

Oprichter & directeur

‘Samen beslissen is meer dan een goed idee. Het is de basis van goede besluitvorming'. Michiel is medeoprichter van PATIENT+ en gepromoveerd op gezamenlijke besluitvorming. Als arts in opleiding tot orthopeed deed hij diverse onderzoeken op het gebied van Samen Beslissen. Deze inzichten en ervaringen past hij vol passie en energie dagelijks toe in om Samen Beslissen naar het volgende niveau te brengen.

mkdf-team-image

Teun Teunis, M.D., Ph.D.

Oprichter & keuzehulp ontwikkelaar

‘Ik droom van een poli waarbij ik iedereen een keuzehulp kan aanbieden’. Teun heeft als medeoprichter van PATIENT+ ruime ervaring met de ontwikkeling van keuzehulpen. In samenwerking met patiënten en artsen schreef hij tientallen nationaal en internationaal gepubliceerde keuzehulpen. Teun is arts in opleiding tot plastisch chirurg en publiceerde onder andere over praktijkvariatie en chirurgische besluitvorming.

mkdf-team-image

Sophie Borm, MSc

Algemeen manager

‘Mijn missie is de zorg verder verbeteren én transparanter maken’. Door haar achtergrond in digitalisering, eHealth en procesverbeteringen is Sophie als geen ander bekend met de kracht van 'Samen Beslissen' voor zowel patiënt als zorgprofessional. Sophie is verantwoordelijk voor de opschaling van keuzehulpen en krijgt energie van het in beweging brengen van mensen en het bijdragen aan oplossingen en resultaten.

mkdf-team-image

Maarten Boek, BSc

Content beheerder keuzehulpen

'Een goede keuze maakt de patiënt zelf, mits voorzien van genoeg informatie om te kunnen overwegen.' Als afgestudeerd fysiotherapeut weet Maarten hoe hij mensen kan helpen een goed overwogen keuze te maken voor een behandeling: door vragen te stellen en hen zelf te laten nadenken. Als content beheerder keuzehulpen zorgt Maarten ervoor dat de geschreven keuzehulpen op de website verschijnen zoals de ontwikkelaars dat hebben bedoeld.

mkdf-team-image

Koen de Wolf

Junior projectmanager

'Indirect patiënten helpen een goede keuze te maken, dat inspireert mij.' Werken bij PATIENT+ geeft mij energie. Het is een kans om mee te groeien met PATIENT+. Ik sta altijd klaar om mensen te helpen en PATIENT+ is daarvoor een ideale plek. Vanuit mijn ondersteunende rol krijg ik de mogelijkheid om bij te dragen op verschillende gebieden binnen de organisatie. Met als eindproduct een keuzehulp die patiënten helpt bij het maken van een beslissing.

mkdf-team-image

Floris Thunnissen, drs.

Onderzoek & digitale ondersteuning

‘Iedereen heeft een eigen mening en eigen waarden. Daarom is samen beslissen zo belangrijk’. Al van jongs af aan is het de droom van Floris om bij te dragen aan de zorg vanwege het menselijke aspect. Via PATIENT+ kan hij met passie alles leren over samen beslissen. Inmiddels heeft Floris zijn bachelor afgerond over het gebruik van keuzehulpen bij verschillende chirurgische aandoeningen.

mkdf-team-image

Ingmar van der Poel, BSc

Softwareontwikkelaar, Functionaris Gegevensbescherming & Security Officer

'Goede, veilige software leveren aan PATIENT+ en toezien op de naleving van de wet omtrent veiligheid en gegevensbescherming - dat is mijn doel.' Met een achtergrond in softwareontwikkeling kent Ingmar de technische kant van software als geen ander. Met die kennis kan hij invloed uitoefenen op het design en de bouw van de software, zodat de software voldoet aan alle wettelijke maatregelen.

mkdf-team-image

Astrid Buysse, MSc

projectleider

'De zorg aan laten sluiten bij datgene wat de patiënt écht belangrijk is. Met dit als gemeenschappelijk vertrekpunt zijn we samen in staat om bestaande structuren te doorbreken én dragen we bij aan passende en verantwoorde zorg.' Als projectleider ‘toepassing digitale keuzehulpen transmuraal’ ben ik enorm trots om met zoveel enthousiaste partijen te werken aan het realiseren van deze missie. Mijn enthousiasme voor e-health, patiëntparticipatie, integrated care en kwaliteit van zorg komen hierin perfect samen!

mkdf-team-image

Bob Witlox

Senior software engineer

Neem contact op

E-mail: contact@patientplus.info
Tel: +31 (0)30 800 92 06

Zorgverleners

MEDISCH

Als medici begrijpen we de sector en uitdagingen als geen ander.

gezamelijk_besluit

PRAGMATISCH

Onze werkwijze is daadkrachtig en flexibel, zo kunnen we omgaan met iedere situatie.

Passie

BEVLOGEN

Ons team is ambitieus en gepassioneerd over het realiseren van onze missie in Samen Beslissen.

WERKEN BIJ PATIENT+

PATIENT+ is marktleider in Samen Beslissen met keuzehulpen en daar zijn we trots op. Samen met ons team van medische, bedrijfskundige en ICT experts werken we hard aan het realiseren van onze zorgmissie. Ook werken in een gepassioneerd team en in een dynamische en ondernemende omgeving? Stuur een open sollicitatie naar contact@patientplus.info.

VACATURES

VACATURE: customer care manager

Wil jij impact maken in de zorg? En wil jij ook werken in een dynamische scale-up organisatie waar je echt nog het verschil kan maken? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe Customer Success Manager.


PATIENT+ zoekt een Customer Success Manager met ervaring binnen of affiniteit met de gezondheidszorg of medische industrie. Jij bent het eerste aanspreekpunt van PATIENT+ en verantwoordelijk voor het succes van klanten met onze digitale keuzehulpen. Jij faciliteert, stimuleert en adviseert klanten, zoals zorginstellingen en zorgverzekeraars bij de toepassing van keuzehulpen.


Klinkt interessant? Maak dan nu kennis met PATIENT+ en solliciteer op deze mooie rol! Stuur jouw motivatie en cv naar michielhageman@patientplus.info.

VACATURE: medical writer

Ben jij op zoek naar een functie waar je jouw wetenschappelijke ervaring kan inzetten om impact te maken in de zorg? En deel jij onze missie dat patiënten de juiste zorg krijgen? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe medical writer.


PATIENT+ is op zoek naar een medical writer. Als medical writer ontwikkel je medische keuzehulpen en zorg je ervoor dat de keuzehulpen up to date blijven. Dit doe je in samenwerking met collega’s van PATIENT+, patiëntvertegenwoordigers, zorgverleners, patiëntenorganisaties en wetenschappelijke beroepsverenigingen.


Klinkt interessant? Maak kennis met PATIENT+ en solliciteer op deze mooie functie! Stuur jouw motivatie en cv naar michielhageman@patientplus.info.

ONZE PUBLICATIES

In 2018 promoveerde mede-oprichter Michiel Hageman op Shared Decision Making. In hetzelfde jaar werd het boek ‘Samen Beslissen: Waarom moeilijk doen als het Samen kan’ uitgegeven. Het boek staat boordevol tips en interviews uit de praktijk.

 

Ben je zorgverlener? Dan kun je het boek gratis aanvragenDit aanbod geldt zo lang de voorraad strekt.

INFORMATIEBEVEILIGING OP ORDE

Bij PATIENT+ zijn data in vertrouwde handen. Wij zijn sinds begin 2020 ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Daarmee tonen wij aan dat we over een goed werkend informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) beschikken.

Door te werken volgens deze kwaliteitsstandaarden borgen wij de beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van de gezondheidsgegevens die wij opslaan.