Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday09:00AM-17:00PM
Saturday - SundayCLOSED

Latest News

Top

WAT IS EEN KEUZEHULP?

PATIENT+ heeft voor bijna 70 diagnoses een keuzehulp beschikbaar. Deze keuzehulpen bevatten begrijpelijke en relevante informatie voor de patiënt, over de diagnose en de voor- en nadelen van de mogelijke behandelingen. Ook staan er vragen in, waarmee de patiënt inzicht krijgt in zijn eigen voorkeuren.

 

Na het invullen van de keuzehulp is de patiënt beter geïnformeerd en weet hij beter wat hij wil. De patiënt en de arts kunnen hierdoor diepgaand en op maat toegesneden met elkaar in gesprek. Onderzoek toont keer op keer aan dat een patiënt meer tevreden is en de therapietrouw hoger, als hij mee kan praten en beslissen over zijn behandeltraject. Een meer doelmatig gebruik van zorg is het resultaat.

ONTWIKKEL EEN KEUZEHULP

PATIENT+ ontwikkelt keuzehulpen voor de meest voorkomende diagnoses, zoals nierstenen, knieslijtage en borstkanker. Inmiddels hebben we al meer dan 60 keuzehulpen ontwikkeld. Ontbreekt jouw specialisme tussen de keuzehulpen? Neem dan contact met ons op.

 

We maken onze keuzehulpen met grote zorg. Bij elke nieuwe keuzehulp werken we samen met specialisten, patiëntenfederaties en wetenschappelijke verenigingen. Bovendien is de inhoud van al onze keuzehulpen gebaseerd op Internationale richtlijnen. Bij de ontwikkeling van een nieuwe keuzehulp volgen wij 4 stappen.


1. IDENTIFICEER
– Behoeften in kaart brengen
Per onderwerp stellen we de behoefte aan informatie, doelen en ondersteuning vast.

2. ONTWIKKEL
 Benodigde content vaststellen en ontwikkelen
Aan de hand van het beslisprobleem bepalen we de inhoud en structuur van de keuzehulp. Vervolgens ontwikkelen en optimaliseren we de conceptversie op basis van de laatste richtlijnen, literatuur en gebruiksgemak.

3. TESTEN
– Aansluiting onderzoeken
In de testfase onderzoeken we of de keuzehulp voldoende aansluit bij de behoefte en relevantie van de gebruikers. Daarnaast zetten we een laatste actualiteiten-check in werking.

4. EVALUEER
– Keuzehulp optimaliseren
Om het jaar evalueren we de inhoud en het gebruik van de keuzehulp. Vervolgens passen we de keuzehulp aan volgens de laatste inzichten, literatuur en richtlijnen.

5. Ontwikkel een keuzehulp

Neem contact op

Domino Determann
E-mail: dominodetermann@patientplus.info

Marieke Boshuizen
E-mail: mariekeboshuizen@patientplus.info

IMPLEMENTEER EEN KEUZEHULP

Veranderingen doorvoeren kan een flinke uitdaging zijn. Wij maken dat graag gemakkelijker voor je, door onze jarenlange ervaring met je te delen. Bij diverse zorginstellingen hebben we Samen Beslissen gefaciliteerd, door keuzehulpen te ontwikkelen en implementeren. Daardoor kennen we de valkuilen, succesfactoren en best practices.

 

De implementatie van een keuzehulp voeren we met veel zorg en zo optimaal mogelijk uit. Daarbij volgen we een aantal vaste stappen. De exacte invulling van deze stappen bepalen we altijd in samenwerking met en in afstemming op de betreffende afdeling en/of zorginstelling.

1. IDENTIFICEER – Werkgroep en zorgpad vormgeven
We stellen een implementatiewerkgroep samen met daarin tenminste een arts en een polivertegenwoordiger. De werkgroep brengt het huidige zorgproces in kaart, bepaalt de doelstellingen die de afdeling wil bereiken en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de implementatie.

 

2. INSTRUEER – Training en lancering
We informeren en instrueren de medewerkers die met de keuzehulpen gaan werken. In overleg plannen we de datum voor de lancering en communicatie binnen en buiten de zorginstelling en/of afdeling. Ook na de lancering blijven we ondersteuning bieden met aanvullende informatie en adviezen.

 

3. EVALUEER – Monitoren van resultaten 
Als de keuzehulp enige tijd in gebruik is, bespreken we de voortgang. Klanten kunnen doorlopend het gebruik van de keuzehulp monitoren via een dashboard. Aan de hand van deze gegevens kunnen we de keuzehulp samen optimaliseren indien en waar nodig.
In stap 2 kunnen we desgewenst een nulmeting uitvoeren om de effecten van Samen Beslissen beter in kaart te brengen.

 

4. OPTIMALISEER Optimaliseren op inhoud en gebruik 
We formuleren inzichten uit de evaluatie en voeren deze door om de keuzehulp verder te optimaliseren. Ook maken we in deze fase nieuwe afspraken voor de toekomst, bijvoorbeeld voor een opschaling.

6. Implementeer een keuzehulp

Neem contact op

Gijs Boss
E-mail: gijsboss@patientplus.info

Marieke Jonker
E-mail: mariekejonker@patientplus.info

BEKIJK DE KEUZEHULPEN

We hebben keuzehulpen ontwikkeld voor meer dan 60 diagnoses. Grote kans dat er al een keuzehulp beschikbaar is die Samen Beslissen ook in jouw praktijk kan faciliteren. Bekijk ons volledige aanbod op www.keuzehulp.info .

 

Hieronder vind je een selectie. Staat jouw specialisme of aandachtsgebied er niet tussen? Neem dan contact met ons op! We denken graag mee over de mogelijkheden voor jouw praktijk.