Voorleesfunctie maakt keuzehulpen extra toegankelijk
We werken iedere dag aan de toegankelijkheid van onze keuzehulpen. De recente implementatie van ReadSpeaker is daar een voorbeeld van. Om in de praktijk het effect van onze inspanningen te testen werken we samen met het BovenIJ.
Het Amsterdamse BovenIJ was in 2010 een van de eerste Nederlandse zorginstellingen die haar website in verschillende talen en gesproken woord aanbood. De kennis, ervaring én missie van het BovenIJ maakt het ziekenhuis een waardevolle partner in het nog toegankelijker maken van onze keuzehulpen. Zo implementeerden we recent de tekst-naar-spraak-oplossing Readspeaker en scherpen we teksten en design aan op basis van gebruikerstesten.
Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie
Het BovenIJ wil de gezondheid van inwoners van Amsterdam-Noord en de regio verbeteren en gezondheidsverschillen verkleinen. Het ziekenhuis focust daarbij op gezondheid en gedrag – met aandacht voor preventie – en zet in op passende zorg: de juiste zorg, op de juiste plek, door de juiste zorgprofessional.
Patiënt als partner
Het BovenIJ ziet de patiënt als partner. Dat betekent dat patiënten zelf de regie hebben en meebeslissen over welke zorg het beste bij hen past. Gebaseerd op persoonlijke en relevante doelstellingen. Om dat te bereiken is het nodig dat patiënten voldoende weten en begrijpen van verschillende behandelmogelijkheden. Als onderdeel van de ambitie om Samen Beslissen in de praktijk te brengen, zet het BovenIJ verschillende keuzehulpen van PatiëntPlus in. De keuzehulpen zijn bij het BovenIJ geïntegreerd in het elektronisch patiëntendossier (Mijn BovenIJ).
Digitale- en taalvaardigheid ook belangrijk voor gezondheid
pat
Testen en verbeteren toegankelijkheid
Omdat de meest waardevolle feedback uit de praktijk komt, zijn we blij met de input van BovenIJ-gynaecoloog Moniek Twisk, die vanuit de dagelijkse praktijk goed kan adviseren. Bovendien kregen we de mogelijkheid om een aantal van Monieks patiënten om feedback op de Keuzehulpen te vragen.
Voorleesfunctie en begrijpelijke taal
Met de feedback uit de praktijk verbeteren we onze keuzehulpen iedere dag. We ontvingen al het keurmerk Gewone Taal en met de implementatie van Readspeaker zijn we weer een stapje verder. Een stapje verder richting de missie die we delen met het BovenIJ: de juiste zorg, op de juiste plek, door de juiste zorgprofessional.
Interesse in onze keuzehulpen?
Heb je een idee voor een nieuwe keuzehulp of wil je een bestaande keuzehulp in jouw praktijk gaan gebruiken? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe het werkt, hoe het eruitziet en wat het jou en je patiënten oplevert? Bel of stuur ons een mail, we vertellen je graag meer.
Boek een demonstratie
Vraag een proefpakket aan