Top

TOOLBOX IMPLEMENTATIE

In jouw ziekenhuis of zorginstelling ga je als projectmanager de toepassing van keuzehulpen tot een succes maken.

Maak gebruik van ons digitale handboek en maak in een handomdraai jouw eigen projectplan.

Dan is een zorgvuldige implementatie gegarandeerd!

projectplan

EEN GOED BEGIN…

In deze toolbox vind je een de link naar het digitale handboek implementatie van keuzehulpen. Daarnaast vind je hieronder handleidingen, sjablonen en voorbeeld documenten. De documenten zijn handige tools om o.a. het zorgpad en verantwoordelijkheden mee te beschrijven of de zorgverleners in jouw organisatie te informeren. De meeste documenten zijn Word/Excel-sjablonen, zodat je de plannen en bijlagen naar eigen inzicht kunt invullen en aanpassen.

Heb je vragen over het gebruiken van de toolbox implementatie? Of heb je tips om de toolbox nog beter te maken? Mail ons dan. We helpen je graag verder.

Veel plezier met en gebruiksgemak van onze digitale ondersteuning!

Ga naar digitaal handboek
Download projectplan

Tools om de toepassing van keuzehulpen te ondersteunen

Sjabloon I

excel

Planning en actielijst

Sjabloon II

word

Zorgpad

Sjabloon III

word

Presentatie instructie

Sjabloon IV

word

Infographic voortgang

Instructiekaart

pdf

Toelichting uitreiking

Factsheet I

pdf

Waarom keuzehulpen

Houd je planning en taken bij in dit handige document. Benoem daarbij de rand-voorwaarden van je project en sheet voor het bijhouden van vooronderzoek.

Breng het huidige zorgproces in kaart en bepaal de meest optimale plek in het zorgproces om de keuzehulp uit te reiken.

Gebruik een presentatie om de toepassing van keuzehulpen te instrueren bij de gebruikers in jouw organisatie. Stel je presentatie samen met informatie welke je hierin kunt vinden.

Informeer de gebruikers over de toepassing van de keuzehulpen met een infographic. Hoe doen zij het, hoe ervaren de patiënten het?

Gebruik dit instructie- formulier bij het introduceren en uitreiken van de keuzehulp. Print deze uit en leg het naast de computer en/of telefoon.

Gebruik deze factsheet ter ondersteuning van je presentatie over het gebruik van keuzehulpen. Kun je hulp gebruiken bij je onderbouwing, hier staat het.

Handleiding

pdf

Inlogcodes in brief

Factsheet II

pdf

Randvoorwaarden

Om de keuzehulp aan patiënten uit te reiken kan een brief gebruikt worden. Deze handleiding vertelt je hoe je vooraf gegenereerde inlogcodes direct op de brief kunt printen.

Om te starten met de implementatie van een keuzehulp bibliotheek zijn er een aantal randvoorwaarden waar jouw organisatie aan moet voldoen. Voldoet jouw organisatie aan alle voorwaarden? Dan ben je klaar om te starten.