Top
zinnige zorg awards

Zinnige Zorg Awards 2017: 3e plaats voor de keuzehulpen

Op dinsdag 7 juni werden de Zinnige Zorg Awards 2017 uitgereikt. Nadat ruim achtduizend mensen hadden gestemd op de 10 genomineerden zorginnovaties, bleven er drie initiatieven over. De vakjury beoordeelde vervolgens de 3 overgebleven initiatieven. De keuzehulpen voor liesbreuk en galblaas sleepte de bronzen award in de wacht!

 

Liesbreuk en galblaas keuzehulpen in Bernhoven

De keuzehulpen voor galblaas en liesbreuk zijn in 2015 geïntroduceerd in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Elke patient krijgt de mogelijkheid om de keuzehulpen in te vullen. Deze keuzehulpen helpen de patient bij het maken van een goede keuze voor een behandeling die het beste aansluit bij de patiënt.

Vaak besluiten artsen direct te opereren in het geval van een liesbreuk of galsteenlijden. Echter, een operatie blijkt niet in alle gevallen de beste oplossing voor de patiënt. Daarom is het van belang dat patiënten mee mogen beslissen over de behandeling.

 

Zinnige Zorg Awards

Elk jaar reikt zorgverzekereaar VGZ de Zinnige Zorg Awards uit aan de beste zorginnovaties, die ertoe leiden dat de zorg slimmer, betaalbaarder en zinniger wordt, in de spotlights zetten. Dit jaar won de Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis de eerste prijs. De zilveren award was voor Stomydo, een stomadouche waarmee stomadragers eenvoudig hun stoma kunnen reinigen.