Top
helpcentrum

Introductie digitaal Helpcentrum

PatientPlus lanceert een gloednieuw, digitaal Helpcentrum! Met praktische tips en deskundig advies ondersteunen we jou, als professional bij een zorginstelling, om keuzehulpen succesvol te implementeren in de praktijk. Met de handige documenten voor elke implementatiefase kun je direct en eenvoudig aan de slag.
 

Vier fasen

 
Het hulpcentrum is opgedeeld in 4 stappen: (1) voorbereidingen starten, (2) keuzehulp uitreiken, (3) proces verbeteren, en (4) keuzehulpen uitbreiden. In welke implementatiefase jouw zorginstelling zich ook bevindt: je hebt altijd de juiste informatie voor handen om de keuzehulpen zo goed en efficiënt mogelijk te implementeren.
 

Overbruggen kloof

 
In het Integraal Zorgakkoord (IZA) is een belangrijke rol toegedicht aan Samen Beslissen. Tegelijk zijn er bij zorginstellingen vaak beperkte (financiële) middelen en capaciteit beschikbaar om digitale tools te implementeren die ondersteunen bij samen beslissen. Ons Helpcentrum overbrugt deze kloof door gratis praktische ondersteuning te bieden.
 

Wat vind je op de implementatie-website

 
1. Een stappenplan dat je duidelijk en gestructureerd door het hele implementatieproces leidt, vanaf de voorbereidingsfase tot aan de evaluatie van de resultaten.
2. Praktische hulpmiddelen, zoals PowerPoints, checklists en video’s, die je helpen bij het plannen, uitvoeren en monitoren van het implementatieproces.
3. Instructievideo’s en handleidingen over de werking van de keuzehulp-technologie, die je kunt inzetten bij instructiebijeenkomsten of kunt delen met gebruikers.
4. Communicatiematerialen die je kunt gebruiken om de bestuurders van jouw ziekenhuis mee te krijgen in de Samen Beslissen/Passende Zorg-beweging.
 

Betere gezondheidsuitkomsten

 
‘Met deze ondersteuning maken we de implementatie van keuzehulpen nóg eenvoudiger’, aldus Marloes Fransen, accountmanager bij PatientPlus. ‘Hoe meer zorgverleners en patiënten we met de keuzehulpen kunnen ondersteunen, hoe meer we kunnen bijdragen aan betere gezondheidsuitkomsten. Daar doen we het voor!
 

Meer informatie

 
Het Helpcentrum is nu beschikbaar voor alle zorginstellingen en professionals. Ga voor toegang en meer informatie naar www.patientplus.info/implementatie. Heb je aanvullende ideeën of mis je iets in ons helpcentrum? We horen het graag!