Top

Bijeenkomst Eigen Regie en Samen Beslissen 17 november

17 november vindt in Nieuwegein een bijeenkomst plaats over eigen regie en samen beslissen. Tijdens deze bijeenkomst delen communicatieprofessionals en een ex-patiënt hun ervaringen met betrekking tot eigen regie en samen beslissen en worden mooie voorbeelden toegelicht in de praktijk. Ook wordt er ingegaan op hoe communicatieprofessionals een bijdrage kunnen leveren aan de groeiende belangstelling voor eigen regie en samen beslissen in de praktijk.

 

De gedeelde ervaringen kunnen belangrijke informatie opleveren voor zowel de zorgverleners als de patiënten. Vaak proberen zorgverleners zelf dingen van de grond te krijgen. Tips en ervaringen van communicatieprofessionals kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze initiatieven. Hierbij kan gedacht worden aan tips voor de uitvoering (tools zoals keuzehulpen), maar ook voor de bewustwording. Daarnaast weten veel patiënten en cliënten vaak niet dat voor veel zorginstellingen ‘de cliënt als partner’ een belangrijk thema is. Ook weten ze vaak niet hoe zij zelf het beste in gesprek kunnen gaan met hun zorgverlener over de beste behandeling die aansluit bij de persoonlijke situatie.

 

Namens PatientPlus schuift Ravi Vermeulen aan tijdens een panel- en zaaldiscussie over de rol van communicatieprofessionals als kartrekker voor de implementatie van eigen regie en samen beslissen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is nog mogelijk!

 

Voor meer informatie over het gebruik van keuzehulpen bij samen beslissen kunt u altijd contact opnemen via contact@patientplus.info