Top

Borstkanker keuzehulp is nu online

Op www.keuzehulp.info is een nieuwe keuzehulp beschikbaar om patiënten met borstkanker te helpen bij het maken van een keuze tussen een wel of niet borstsparende operatie.

 

Bij ongeveer twee derde van de vrouwen met borstkanker is het niet nodig de hele borst te verwijderen. Deze vrouwen krijgen de keuze voorgelegd: amputatie van de gehele borst, of een deel van de borst weg laten halen. Dit is een moeilijke keuze. Iedere behandeloptie heeft voor- en nadelen. Wat de ene patiënt belangrijk vindt is misschien minder belangrijk voor de andere patiënt. De keuzehulp is een toevoeging aan het consult door op een overzichtelijke en duidelijke manier  ondersteuning te geven.

 

De patiënte kan thuis de keuzehulp in te vullen. Aan de hand van stellingen kan zij zelf aangeven wat voor haar belangrijke overwegingen zijn om wel of niet voor een bepaalde behandeling te kiezen. Daarna kunnen de resultaten besproken worden met de behandeld arts in het ziekenhuis. Uiteindelijk beslissen de patiënt en de arts samen over de verdere behandeling.

 

Alle PatientPlus keuzehulpen zijn voor iedereen gratis beschikbaar. Wanneer een ziekenhuis de keuzehulp wil gebruiken kan deze naar wens gepersonaliseerd worden. Interesse om de keuzehulp te gebruiken of om mee te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe keuzehulp? Neem contact met ons op via contact@patientplus.info