Top
st anna ziekenhuis

Dankzij keuzehulp dieper ingaan op behandeling

Het St Anna Ziekenhuis deed vorig jaar haar eerste ervaringen op met keuzehulpen van PatientPlus. De afdelingen gynaecologie, oncologie, plastische chirurgie, orthopedie, chirurgie en de SEH deden ervaringen op met de toepassing van de keuzehulpen.


ambities

Geheel passend bij haar ambities, waarbinnen Samen Beslissen een belangrijk onderdeel vormt, is het St Anna Ziekenhuis een driejarige samenwerking met PatientPlus aangegaan: ondersteunt door CZ gaat het ziekenhuis de toepassing van keuzehulpen opschalen naar gebruik van de gehele keuzehulp-bibliotheek.


gesprek toespitsen

Chirurg Arno Oomen is blij met deze ontwikkeling: ‘Als een patiënt voor de afspraak een keuzehulp invult komt de patiënt beter voorbereid naar de afspraak. Dit geeft ons de mogelijkheid om het gesprek beter toe te spitsen op de patiënt en dieper in te gaan op de behandelmogelijkheden.’


koppeling EPD

Om Samen Beslissen met keuzehulpen nog eenvoudiger te maken, zijn PatientPlus en het St Anna Ziekenhuis een koppeling tussen de keuzehulp-applicatie en het EPD aan het realiseren. Klinkt interessant? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.