Top

E-health maakt samen beslissen mogelijk

De ontwikkelingen in de techniek volgen elkaar in een snel tempo op. Ook in de gezondheidszorg wordt technologie steeds belangrijker. Deze digitale toepassingen in de zorg kunnen variëren van beeldbellen met uw zorgverlener tot digitale applicaties, zoals onze keuzehulpen. Het gebruik van dergelijke e-health toepassingen kunnen ervoor zorgen dat de zorg efficiënter wordt en dat we samen de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.

 

Keuzehulp

Een keuzehulp is een online tool die de patient voorziet van informatie over de diagnose, behandelopties en bijbehorende voor- en nadelen. Deze informatie wordt in de vorm van tekst, animaties, option-grids en foto’s aangeboden. Hierdoor is het voor de patient duidelijker wat de behandelopties zijn en wat ze inhouden. Eenkeuzehulp helpt de patient ook om beter inzicht te krijgen in zijn of haar voorkeuren. Hierdoor is de patient beter in staat om samen met de arts een behandeling te kiezen die het beste aansluit bij zijn of haar persoonlijke voorkeuren. Het resultaat is dat het consult effectiever en kwalitatief beter wordt.

 

E-health avenue in het AMC

PatientPlus was als onderdeel van de nationale e-healthweek te vinden op de ‘e-health avenue’ in het AMC. Hier hebben we onze keuzehulpen gedemonstreerd en kennis gemaakt met nieuwe afdelingen en artsen die interesse toonde in de voordelen van de digitale keuzehulpen.

 

Ben jij de volgende?

Ondertussen hebben we al meer dan 30 keuzehulpen ontwikkeld en maken al meer dan 27 afdelingen gebruik van onze keuzehulpen. Wil jouw afdeling ook een keuzehulp inzetten of wil je een nieuwe keuzehulp ontwikkelen? Neem dan contact met ons op of mail naar contact@patientplus.info