Top

Goede voornemens voor 2022

Het nieuwe jaar is van start! We laten 2021 achter ons: een jaar waarin we veel waardevolle ervaringen hebben opgedaan. En we kijken verwachtingsvol uit naar wat 2022 ons gaat brengen. Dit jaar willen we patiënten nóg beter ondersteunen bij het kiezen van de juiste behandeling met onze keuzehulpen.


Goede voornemens

In 2022 staat er een aantal hele gave ontwikkelingen op onze agenda. En natuurlijk hebben we ook goede voornemens gerealiseerd. Graag delen we wat je dit jaar van ons kan verwachten.


goed voornemen 1

We gaan het nóg gemakkelijker maken voor zorgorganisaties om keuzehulpen toe te passen. Dat doen we onder meer door koppelingen te realiseren met onder andere HiX Zorgplatform en ZorgDomein.

goed voornemen 2

We trekken op met de medische leiders van de voorloperziekenhuizen, -huisartsenpraktijken en samenwerkingspartners en doen een appèl op elkaars medische leiderschap om de beweging rondom Samen Beslissen verder op gang te brengen.

goed voornemen 3

We organiseren webinars over (1) bewustzijn en motivatie, (2) visie-, strategie- en planvorming, (3) vaardigheden en instrumenten (keuzehulpen & koppelingen), (4) toepassing, evaluatie en optimalisatie en (5) borging en opschaling en bekostiging.

goed voornemen 4

We houden onze 80 bestaande keuzehulpen up-to-date en ontwikkelen minimaal 8 nieuwe keuzehulpen (inclusief de algemene gesprekshulp).

goed voornemen 5

We realiseren een gebruikerstoename van 20%. In 2021 werden onze keuzehulpen 226.000 keer gebruikt. In 2022 gaan we 271.000 keer zorggebruikers en hun naasten ondersteunen met een keuzehulp.


En wat zijn jouw goede voornemens?

We kijken ernaar uit om deze goede voornemens in samenwerking met jou te realiseren in 2022. En we zijn natuurlijk ook enorm benieuwd wat jouw goede voornemens zijn ten aanzien van Samen Beslissen in dit nieuwe jaar. Laat het ons weten. We denken graag mee hoe ook jij jouw goede voornemens kan realiseren!