Top
internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag: hulde aan alle (zwangere) heldinnen

Al sinds 1911 vieren we op 8 maart over de hele wereld Internationale Vrouwendag. We staan stil bij de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, en vieren tegelijkertijd de reeds behaalde successen in de strijd voor meer gelijkheid. Dit jaar is het thema Heldinnen. En die kennen we allemaal. Elke straat, afdeling en familie heeft zijn eigen heldin. Die behulpzame buurvrouw, strijdbare collega of zorgzame zus. Bij PatientPlus eren we vandaag alle zwangere vrouwen.En dat is niet voor niets.

Wij weten namelijk uit ervaring: zwangere vrouwen zijn heldinnen. Ze doorstaan misselijkheid, vermoeidheid en rugpijn. Maken vele nachtelijke wandelingen naar het toilet. En zetten uiteindelijk een kindje op de wereld, wat ook met de nodige pijn gepaard gaat. Daarom met recht: hulde aan deze heldinnen. We gunnen hen allemaal een zorgeloze zwangerschap en een ongecompliceerde bevalling. En gelukkig verloopt het merendeel van de zwangerschappen en bevallingen ook zonder grote complicaties.

Sommige bevallingen vragen extra aandacht, zoals een bevalling na een eerdere keizersnede of bij een baby’tje in een stuitligging. De heldinnen voor zo’n bevalling staan, zitten dikwijls in over de mogelijke complicaties die een stuitbevalling of bevallen na een keizersnede met zich meebrengen. En ze ervaren stress over de keuzes die ze moeten maken omtrent de bevalling. Ga ik een poging ondernemen om mijn kindje te laten draaien? Kies ik voor een geplande keizersnede? Of probeer ik toch te bevallen via de vagina?

Graag willen we hen ondersteunen met een keuzehulp. Uit onderzoek weten we namelijk dat Samen Beslissen door middel van een keuzehulp een positief effect heeft op de risicoperceptie, de mate van twijfels en de mate van tevredenheid over een behandelkeuze. En daar dragen we graag aan bij! Voor zwangere heldinnen die voor dergelijke keuzes staan, hebben we een aantal keuzehulpen ontwikkeld: Versie bij stuitligging, Stuitbevalling, Baring na Keizersnede.

Wil jij, als zorgverlener, deze heldinnen ook ondersteunen met een keuzehulp? Neem dan contact met ons op. We vertellen graag wat we voor je kunnen betekenen.