Top

eHealth week 2016 toont filmpje PatientPlus

 

De eHealth Week 2016 werd georganiseerd door het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Dit komt omdat Nederland nu voorzitter is van de Europese unie. Dit jaar focuste het programma op drie grote thema’s: Empowering People, Trust & Standards and Social Innovation & Transition.

 

Nederland is één van de meest gedigitaliseerde landen in de EU en daarmee bij uitstek de ideale plek voor de Europese eHealth gemeenschap om in 2016 bij elkaar te komen. Er werden meer dan tweeduizend internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht.

 

Doel van de eHealth Week 2016 is om de publieke en private sector samen te brengen om een discussie op gang te krijgen hoe de twee sectoren elkaar kunnen aanvullen en welke lessen er van elkaar geleerd kunnen worden.

 

Het effect van de keuzehulpen van PatientPlus was ook te zien zijn in een van de filmpjes die op het congres werden getoond. De filmpjes zijn terug te vinden op deze site. Er komen twee patiënten aan het woord over de meerwaarde van de keuzehulpen en dr. Rudolf Poolman vertelt waarom hij de keuzehulp een toegevoegde waarde vindt voor de gezondheidszorg. Voor het congres waren deze Engels ondertiteld.