Top
keuzehulp-gebroken-sleutelbeen

Samen Beslissen in de traumazorg

Vijf Brabantse ziekenhuizen starten dit najaar met de implementatie van ‘Samen beslissen in de traumazorg’, een door Zorginstituut Nederland gesubsidieerd project. De PatientPlus keuzehulpen Gebroken sleutelbeen (breuk in het midden) en Gebroken sleutelbeen (breuk aan de buitenkant) gaan traumapatiënten met een gebroken sleutelbeen en hun artsen ondersteunen bij Samen Beslissen over een behandeling.


Beste keuze: opereren of conservatief behandelen?

Traumapatiënten van de afdelingen SEH, Orthopedie en Chirurgie krijgen, afhankelijk van het type breuk, één van beide keuzehulpen aangeboden. Door de online keuzehulp in te vullen, bereiden zij zich voor op het controleconsult op de polikliniek. Tijdens dat consult stemmen de patiënt en de arts het vervolg ten aanzien van de behandeling af, dat wil zeggen: opereren of conservatief behandelen. Voorafgaand aan het controleconsult bereiden de artsen zich ook voor, door de samenvatting van de ingevulde keuzehulp te lezen. Doordat arts en patiënt beiden zijn voorbereid, kunnen zij tijdens het consult goed geïnformeerd kiezen voor de beste behandeling voor de patiënt.


Deelnemende organisaties

Het Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB) coördineert het initiatief en verzorgt de implementatie van de keuzehulpen, in samenspraak met de deelnemende ziekenhuizen: Máxima Medisch Centrum (MMC), St. Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Pantein Zorggroep en Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). PatientPlus ondersteunt bij de implementatie. Het project is gestart op 1 september 2018 en zal doorlopen tot 1 september 2020.


Meer weten?

Wil je meer weten over het project? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de online keuzehulpen voor een gebroken sleutelbeen? Neem dan contact met ons op, zodat wij al jouw vragen kunnen beantwoorden.