Top
paul brand kinderarts

`Wat we afspreken, gebeurt ook daadwerkelijk`

“Samen Beslissen levert boeiende gesprekken op in de spreekkamer. Dat maakt mijn werk leuker, maar maakt vooral de behandeling effectiever.” Dat vertelt kinderarts Paul Brand in een filmpje dat onlangs verscheen op begineengoedgesprek.nl.


Beter volgen van beleid

Brand vervolgt zijn uitleg: “Samen Belissen leidt tot een beter volgen van die beslissing. Dat blijkt uit onze ervaring en uit onderzoek. Ik kan ervan op aan dat wat we afspreken ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht. Dat was voor mij de grote ontdekking van Samen Beslissen.”


Extra tijd verdien je terug

Dat Samen Beslissen extra tijd kost, beaamt Paul Brand. “Maar de extra tijd die je er aan het begin in stopt, verdien je later terug. Je hebt beter afgesproken wat het beleid is. Alle ‘ja maar’-en die je bij het tweede en derde consult terug kreeg, die heb je nu eigenlijk al bij het eerste consult op tafel gekregen.”


Patiënt hoort centraal

In heel Nederland zijn zorginstellingen bezig met patiëntgerichte zorg. “Ik denk dat al die trajecten alleen kans van slagen hebben, als we ook echt investeren in scholing en opleiding van zorgprofessionals in het Samen Beslissen. Want zonder Samen Beslissen krijg je de patiënt niet op de plek waar die hoort, namelijk ´centraal´”, aldus Paul Brand.


Meer over Samen Beslissen

Ben je zorgprofessional en wil je meer weten over Samen Beslissen? Kijk dan eens op begineengoedgesprek.nl. Samen Beslissen wordt eenvoudiger en leuker met de keuzehulpen van PatientPlus. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw praktijk? Neem dan contact met ons op.