Top

Whitepaper: feiten en tips om Samen Beslissen met laaggeletterden te ondersteunen

Samen Beslissen met de patiënt – het thema krijgt veel aandacht. En dat is legitiem. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat patiëntparticipatie en gezamenlijke besluitvorming een aantal voordelen hebben. Maar’¦ om werkelijk mee te kunnen beslissen, heeft een patiënt informatie nodig. Die moet hij vinden, begrijpen én kunnen toepassen – competenties die we kennen onder de noemer ‘gezondheidsvaardigheden’. Wat als uw patiënt daar moeite mee heeft? Ook dan kunt u Samen Beslissen mogelijk maken.


Tips en inzicht

In ons whitepaper ‘Kiest u maar wat het beste voor mij is, dokter’ schetsen we de achtergrond van gezondheidsvaardigheden. We beschrijven tegen welke obstakels patiënten aanlopen tijdens het zoeken naar informatie – en dat zijn er vele, zult u constateren. We doen ook een beroep op u, als zorgverlener. Helpt u deze patiënten bij het verzamelen van informatie, zodat ze beter toegerust zijn om samen met u te beslissen. We geven u daarvoor 7 handige tips. Na het lezen van dit whitepaper zal Samen Beslissen nog steeds niet altijd vanzelf gaan – wel heeft u het inzicht en de handvatten om het gemakkelijker te maken.


Vraag ons whitepaper aan

U kunt ons whitepaper nu kosteloos aanvragen. Heeft u na het lezen van dit whitepaper nog vragen? Of wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen bij Samen Beslissen? Neemt u dan contact met ons op.