Top

Whitepaper: feiten en tips om Samen Beslissen met laaggeletterden te ondersteunen

Samen Beslissen met de patiënt – het thema krijgt veel aandacht. En dat is legitiem. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat patiëntparticipatie en gezamenlijke besluitvorming een aantal voordelen hebben. Maar… om werkelijk mee te kunnen beslissen, heeft een patiënt informatie nodig. Die moet hij vinden, begrijpen én kunnen toepassen – competenties die we kennen onder de noemer ‘gezondheidsvaardigheden’. Wat als uw patiënt daar moeite mee heeft? Ook dan kunt u Samen Beslissen mogelijk maken.


Tips en inzicht

In ons whitepaper ‘Kiest u maar wat het beste voor mij is, dokter’ schetsen we de achtergrond van gezondheidsvaardigheden. We beschrijven tegen welke obstakels patiënten aanlopen tijdens het zoeken naar informatie – en dat zijn er vele, zult u constateren. We doen ook een beroep op u, als zorgverlener. Helpt u deze patiënten bij het verzamelen van informatie, zodat ze beter toegerust zijn om samen met u te beslissen. We geven u daarvoor 7 handige tips. Na het lezen van dit whitepaper zal Samen Beslissen nog steeds niet altijd vanzelf gaan – wel heeft u het inzicht en de handvatten om het gemakkelijker te maken.


Vraag ons whitepaper aan

U kunt ons whitepaper nu kosteloos aanvragen. Heeft u na het lezen van dit whitepaper nog vragen? Of wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen bij Samen Beslissen? Neemt u dan contact met ons op.