Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday09:00AM-17:00PM
Saturday - SundayCLOSED

Latest News

Top
keuzehulp

Drie voordelen van een PATIENT+ keuzehulp

Martine Wassen (gynaecoloog MC Zuyderland) ziet veel patiënten op haar spreekuur met abnormaal bloedverlies tijdens en rond de menstruatie. Deze patiënten biedt zij de PATIENT+ keuzehulp Hevig menstrueel bloedverlies’ aan. Zij krijgen hierdoor de gelegenheid om voorafgaand aan het consult alvast digitaal informatie te lezen en zich thuis voor te bereiden. Wassen noemt drie voordelen van het inzetten van een keuzehulp van PATIENT+.

 

1. Optimaal gebruik van het consult
“Doordat de patiënt thuis al is ingelezen, kun je het gesprek in de spreekkamer beter en sneller toespitsen op de patiënt. Het is gemakkelijker om gevoeligheden op te sporen, tot de kern van het probleem te komen en dieper in te gaan op de behandelmogelijkheden. Dan maak je optimaal gebruik van de tijd en haal je er het maximale uit voor de patiënt.”

 

2. Meer uniformiteit in aangeboden keuzes
“Voor bepaalde klachten is er een breed spectrum aan behandelmogelijkheden. Artsen neigen ertoe een eigen voorkeur te ontwikkelen voor een bepaalde behandeling. Dat is logisch. Om als ziekenhuis meer uniform te zijn in het aanbieden van een keuze, maken we graag gebruik van keuzehulpen en andere tools ter ondersteuning van het besluitvormingsproces.”

 

3. Ondersteuning bij bespreken alternatieven
“De patiënt kiest. Dat staat als een paal boven water. Maar als ik de gekozen behandeling heel onverstandig vind, dan ga ik graag nog eens in gesprek met de patiënt – zeker bij een ingrijpende keuze waar veel alternatieven voor zijn. Het is aan mij om de voor- en nadelen te bespreken. Daar helpt de uniforme, up-to-date informatie uit een keuzehulp zeker bij.”

 

Het hele interview met Martine Wassen kun je lezen in ons boek ‘Samen Beslissen: waarom moeilijk doen als het samen kan?’. Werk je in de zorg? Dan kun je kosteloos een exemplaar bij ons aanvragen. Dit aanbod geldt zo lang de voorraad strekt, dus wees er snel bij!

 

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een keuzehulp van PATIENT+? Neem dan contact met ons op via contact@patientplus.info. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.