Top

Auteur in de spotlights: Katinka Kremer

Katinka Kremer is de auteur van de ‘hevig menstrueel bloedverlies’ keuzehulp. De keuzehulp ligt op dit moment ter revisie bij meerdere gynaecologen.

Katinka over het ontwikkelen van een keuzehulp: ‘Shared decision making is helemaal van deze tijd. Door de snelle ontwikkeling van nieuwe behandelmogelijkheden komen patiënten voor verscheidene, soms lastige, keuzes te staan. Keuzehulpen helpen zowel de patiënt als de arts om op een efficiënte manier tot de best passende behandeling te komen. Dankzij PatientPlus heb ik hier samen met een getalenteerde, enthousiaste groep jonge artsen mijn steentje aan bij kunnen dragen.

Aan de keuzehulp ‘hevig menstrueel bloedverlies’ zaten meer haken en ogen dan ik in eerste instantie had gedacht. Dankzij een groot netwerk van artsen en arts-onderzoekers hebben we er uiteindelijk toch een overzichtelijke en nuttige keuzehulp van kunnen maken. Ik heb veel geleerd van het schrijven van mijn eerste keuzehulp en ik kijk uit naar de resultaten.’