Top

Auteur in spotlights: Lisette Ackermans

Lisette Ackermans is recent afgestudeerd als arts en helpt al sinds haar studententijd mee aan het ontwikkelen van keuzehulpen. Aan tal van onderwerpen heeft zij haar steentje bijgedragen en daar zijn wij erg dankbaar voor. Dit is wat Lisette daar zelf over zegt:

 

‘Ik ben erg enthousiast dat ik mag meewerken aan het ontwikkelen van keuzehulpen voor PatientPlus.  Ik doe dit op verschillende deelgebieden. Mijn kennis op het gebied van deze onderwerpen wordt hierbij niet alleen vergroot, ik krijg daarbij ook de mogelijkheid de laatste ontwikkelingen te volgen.

Daarnaast is shared-decision making een steeds belangrijker onderdeel in de samenwerking tussen artsen en patiënten. Ik heb tijdens mijn onderzoeksstage op de polikliniek gemerkt, dat er bij veel patiënten onduidelijkheid bestaat over de inhoud van verscheidene behandelopties en de gevolgen voor hen bij het kiezen voor één van deze opties. Als je deze onduidelijkheid wegneemt voelt de patiënt zich begrepen en kan een weloverwogen keuze maken. Dit geeft vertrouwen aan zowel de arts als de patiënt op een goede afloop.

Ik vind het een eer dat ik daar een steentje aan kan bijdragen door deze keuzehulpen samen te stellen.’

 

Wil je net als Lisette als student of als arts betrokken zijn bij het ontwikkelen van keuzehulpen of het testen ervan in de praktijk? Stuur ons een mailtje: contact@patientplus.info