Top

Campagne: “Betere zorg begint met een goed gesprek”

Het belang van samen beslissen wordt steeds breder ondersteund. Overal zijn voorbeelden van mooie initiatieven rondom samen beslissen te vinden. Het lijkt wel of iedereen er tegenwoordig mee bezig is. Toch zijn veel van deze initiatieven lokaal en blijken ze veel onder de radar te blijven. Ook blijkt uit cijfers van de NPCF dat 15 van de 100 patiënten zich nog te weinig betrokken voelen bij het maken van de uiteindelijke beslissing.

 

Om het proces van samen beslissen nog beter onder de aandacht te brengen, is in oktober de campagne “Betere zorg begint met een goed gesprek” gelanceerd. Deze campagne heeft als hoofddoel om patiënten en zorgverleners bewuster te maken van het belang van samen beslissen. Daarnaast speelt de campagne ook in op alle goede initiatieven die door ziekenhuizen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijke verenigingen en andere partijen genomen worden om samen beslissen te ondersteunen.

 

Website campagne
Bij de campagne hoort ook een website, waar patiënten en zorgverleners terecht kunnen voor meer informatie over samen beslissen. Daarnaast biedt de site een overzicht van een aantal initiatieven en worden er ook handige tips en middelen voor samen beslissen gedeeld.

 

Deze campagne is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie voor Medisch Specialisten in samenwerking met de Nederlandse ziekenhuizen, NVZ, en Nederlandse federatie van universitair medische centra, NFU. Kijk voor meer informatie op www.begineengoedgesprek.nl

 

PatientPlus streeft er naar om door middel van keuzehulpen, samen beslissen een vast onderdeel te maken van de standaard zorg. Wilt u meer informatie over onze keuzehulpen of bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor uw zorginstelling? Neem dan contact op via contact@patientplus.info of kijk op onze website www.keuzehulp.info