Top
informatiebeveiliging

Data in vertrouwde handen bij PatientPlus

Bij PatientPlus hechten we zeer veel waarde aan veilig opslaan en delen van gegevens. Daarom zijn we in 2019 gestart met het borgen van onze informatiebeveiliging. Om aan onze achterban – zorgverleners, patiënten en zorgverzekeraars – te tonen dat gegevens bij ons in vertrouwde handen zijn, volgen we de standaarden NEN 7510 en de ISO 27001. In 2019 rondden we stage 1 af van de kwaliteitscertificeringen; in januari gaan we verder met stage 2.

NEN 7510 en ISO 27001 zijn beide erkende normen op het gebied van informatiebeveiliging. De standaarden bieden ons praktische handvatten en werkprocessen om de informatiebeveiliging te structureren en te borgen. Door de standaarden te volgen, voldoet PatientPlus aan alle Nederlandse wet- en regelgeving en actuele ontwikkelingen op het gebied van gegevensbescherming. Daarmee stellen wij de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen PatientPlus zeker.

Hoe PatientPlus omgaat met (persoons)gegevens hebben wij gedetailleerd beschreven in onze Privacy Policy. Wil je meer weten over de informatiebeveiliging in onze organisatie? Dan beantwoordt onze functionaris gegevensbescherming, Ingmar van der Poel, graag jouw vragen.