Top
oproep groepsgesprek buisjes

Ouders gezocht voor focusgroep over ooraandoening kinderen

PatientPlus gaat een aantal van zijn keuzehulpen doorontwikkelen voor gebruik in de eerste lijn. Zo ook de keuzehulp Trommelvliesbuisjes voor kinderen. Om de keuzehulp optimaal aan te laten sluiten bij de (informatie)behoeften van ouders, willen we graag van ouders horen wat zij van de keuzehulp vinden. Wat vinden zij er goed aan en – belangrijker nog – wat kunnen we aan de keuzehulp verbeteren?


zorg verbeteren

Om de wensen en behoeften van ouders in kaart te brengen, nodigt onderzoeksbureau Equalis ouders uit voor een groepsgesprek. Tijdens het groepsgesprek horen de onderzoekers ook graag hoe de zorg voor kinderen met een middenoorontsteking of slijmoor kan worden verbeterd. We zouden het ontzettend op prijs stellen als jij, als KNO-arts, ouders wilt attenderen op dit onderzoek.


groepsgesprek

We zoeken ouders van een kind dat in het afgelopen jaar een middenoorontsteking of slijmoor heeft gehad en daarvoor bij de huisarts is geweest. Het groepsgesprek duurt ongeveer 2 uur en vindt in februari plaats op een locatie dichtbij Utrecht Centraal Station. De eerste focusgroep vindt plaats op 20 februari vanaf 19.00 uur. Reiskosten worden vergoed en als dank ontvangen deelnemers een VVV-bon van €25.


deelname

Meer informatie over het onderzoek en over deelname vind je op de website van de stichting Kind en Ziekenhuis. Veel dank voor het onder de aandacht brengen van deze oproep, mede namens de overige organisaties die betrokken zijn bij het onderzoek: de stichting Kind en Ziekenhuis, Zorginstituut Nederland, onderzoeksbureau Equalis en Amsterdam UMC, locatie VUmc.