Top

Eindrapport ZiNL 2019: Transmuraal samen beslissen in de zorg

Sinds 2019 zetten we ons actief in om een transmurale toepassing van keuzehulpen voor Samen Beslissen in de curatieve zorgketen te ontwikkelen. Samen met onze partners hebben we onlangs het project ZiNL2019 afgerond. Hieronder en in de rapportage leest u de resultaten.

 

In totaal zijn 8 keuzehulpen voor 6 werkdiagnoses ontwikkeld in samenwerking met wetenschappelijke beroepsverenigingen en patiëntenorganisaties. Deze keuzehulpen zijn beschikbaar op ons keuzehulp platform: www.keuzehulp.info en de eerstelijns keuzehulpen zijn ook beschikbaar op thuisarts.nl. Het gaat om de volgende keuzehulpen:

 

 

Patiënt resultaten:
Meer dan 95% van de patiënten geeft aan een goed inzicht te hebben in de voor- en nadelen van de behandelmogelijkheden door de keuzehulp. 86% van patiënten in de 1e lijn en 94% van de patiënten in de 2e lijn geven aan tot een goede beslissing te komen na raadplegen van de keuzehulp.

 

Zorgverlener resultaten:

  • Het merendeel van de zorgverleners geeft aan dat de patiënt beter geïnformeerd is nadat deze de keuzehulp heeft doorlopen.
  • De helft van de zorgverleners geeft aan dat zij beter op de hoogte zijn van de mening en gedachte van de patiënt.
  • Alle bevraagde zorgverleners geven aan dat de keuzehulp een positief effect heeft op deinformatievoorziening. Dit leidt tot een meer gestructureerd en inhoudelijker consult.
  • Geen tijdswinst, maar ook geen tijdsverlies voor de zorgverlener.

 

Lees hier het volledige eindrapport van het project ZiNL 2019

 
Wil je ook aan de slag met transmuraal samen beslissen in jouw regio. Bekijk dan het borging- & opschalingsplan of neem direct contact met ons op via contact@patientplus.info

 

Symposium Transmuraal samen beslissen

Het ZINL 2019 project ‘Transmuraal samen beslissen in de zorg’ sloten we dit jaar ook af met een digitaal symposium. Het symposium is terug te kijken op YouTube: https://youtu.be/RjuI2YQiIvE