Top
ervaringen huisartsen

Ervaringen transmurale keuzehulpen in de eerste lijn

Het project ‘Transmurale toepassing van keuzehulpen’, dat is gesubsidieerd door Zorginstituut Nederland, is vliegend van start gegaan. Inmiddels passen huisartsen van 26 praktijken in 3 regio’s de (transmurale) keuzehulpen toe.


Veelbelovende reacties

Huisartsen vinden dat het consult is verbeterd sinds zij de keuzehulpen toepassen. De eerste reacties van huisartsen over het gebruik van de keuzehulpen zijn veelbelovend.


huisarts, regio Delft:

‘Ik had onlangs een patiënt voor hevig menstrueel bloedverlies met heel veel mitsen en maren. Ik was veel tijd kwijt om alles uit te leggen. De keuzehulp was echt een verademing, het was direct in een keer duidelijk voor de patiënt!’


huisarts, regio Delft

‘Keuzehulp uitgereikt aan een patiënt die heel gericht binnenkwam voor een operatie. Na het invullen van de keuzehulp bedankte de patiënt mij en zei: ik ben hier zo blij mee, ik wist helemaal niet dat er ook alternatieve behandelingen waren en dat niet opereren ook een optie is.’


Ervaringen werkproces

Ook het werkproces rondom de keuzehulp lijkt goed te bevallen tot nu toe.


huisarts, regio Uden

‘Het uitreiken en bespreken van een keuzehulp bespaart je meer tijd, dan dat het je kost.’


huisarts, regio Uden

‘Als je het eenmaal gedaan hebt, gaat het steeds makkelijker.’


Meer weten?

We verwachten over enkele maanden aanvullende resultaten over transmurale toepassing van keuzehulpen met jullie te kunnen delen. Wil je in de tussentijd meer weten over dit project? Of heb je een andere vraag over onze keuzehulpen? Neem dan contact met ons op.