Top
gesprekshulp behandelgrenzen

‘Gebruik op tijd de keuzehulp Behandelgrenzen’

De keuzehulp Behandelgrenzen informeert patiënten over de behandelopties bij covid-19. Ze kunnen zo een weloverwogen keuze maken. Masterstudent Maarten Groot onderzocht de ervaringen met de keuzehulp. Zijn aanbeveling: wacht niet tot het ziekenhuis, maar laat kwetsbare ouderen het gesprek al met de huisarts voeren voor ze ziek worden.

Zorgverleners doen er alles aan om corona-patiënten beter te maken, maar met name bij kwetsbare ouderen is er geen garantie dat het ook lukt. Behandelingen als beademen, reanimeren of een opname op de Intensive Care kunnen ook nadelen hebben.

Het is daarom belangrijk dat patiënten al vóór het starten van een behandeling nadenken over de behandelopties en -beperkingen. De keuzehulp Behandelgrenzen (BG) van PatientPlus biedt ondersteuning bij het maken van een goed geïnformeerde keuze.

Lees het hele nieuwsbericht op Qruxx

Wil jij de gesprekshulp Behandelgrenzen ook inzetten bij de moeilijke gesprekken over IC-opname, reanimeren en beademen? Vraag dan ons geheel vrijblijvende proefpakket aan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons team.