Top
ICT Health gepersonaliseerde keuzehulp

Gepersonaliseerde keuzehulp voor borstkanker

Gepersonaliseerde keuzehulpen – het is realiteit. In het Zuyderland zijn we deze maand gestart met het uitreiken van de eerste gepersonaliseerde keuzehulpen aan patiënten met borstkanker. Deze geavanceerde keuzehulp kan een doorbraak betekenen in het realiseren van borstkankerzorg op maat.
 
Samen met onze partners Pacmed, IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland), Amsterdam UMC, CZ, BVN – Borstkankervereniging Nederland hebben we een belangrijke stap gezet om de gepersonaliseerde keuzehulpen te realiseren. De uitkomsten gepresenteerd in de borstkanker keuzehulp worden niet gebaseerd op de uitkomsten van de best beschikbare literatuur, maar op de pathofysiologische- en demografische karakteristieken van de patiënt  Hierdoor krijgt de patiënt alleen te zien wat uniek van toepassing is voor haar situatie.
 
De keuzehulp wordt allereerst ingezet in het Zuyderland. “De nieuwe keuzehulp biedt houvast in de spreekkamer bij de vraag of het nog zinvol is een aanvullende behandeling te starten op basis van de gepersonaliseerde overlevingskansen, maar ook bij de keuze tussen verschillende aanvullende behandelingen, Frans Erdkamp”.
 
Door de samenwerking, het doorzettingsvermogen van de individuele partijen en de steun van Health-Holland en zorgverzekeraar CZ hebben we van een stukje toekomstmuziek werkelijkheid weten te maken.
 
Wil jij meer weten over dit project? Heb jij interesse in de keuzehulp? Of wil jij bijdragen aan de aan de opschaling van gepersonaliseerde keuzehulpen? Laat het ons weten via contact@patientplus.info.
 
Lees het volledige artikel op
 ICT & Health.