Top

Bernhoven: implementatie keuzehulpen groot succes

Eind 2015 zijn we begonnen met de implementatie van de liesbreuk en galblaas keuzehulp op de polikliniek chirurgie van ziekenhuis Bernhoven.

Bernhoven is een bijzonder ziekenhuis dat als doel heeft de zorg goedkoper te maken door juist meer kwaliteit te leveren. Zij doen dit in het kader van DROOM: een ambitieus, ziekenhuisbreed project.

 

“Bernhoven kiest voor een nieuwe aanpak met betrekking tot het organiseren van de zorg waarbij zorgkosten gereduceerd worden, juist door in te zetten op kwaliteit. Betere zorg door minder zorg, is zinnige zorg.” Als je meer wil weten over DROOM, klik dan hier.

 

We kunnen terug kijken op een bijzondere samenwerking met de poli chirurgie het afgelopen jaar. Van ‘Samen Beslissen’ standaard zorg maken gaat niet zonder slag of stoot. Maar 10 maanden later is er genoeg reden om iedereen die deze implementatie tot een succes heeft gemaakt in het zonnetje te zetten.

 

In de maand september heeft het overgrote deel van alle liesbreuk- en galblaaspatiënten de keuzehulp uitgedeeld gekregen. Daarvan hebben bijna alle patiënten de keuzehulp ingevuld. Het gebruik van de keuzehulpen leidde tot een grote kwaliteitsverbetering en tot een reductie van het aantal invasieve ingrepen.

Dit betekent dat door de inzet keuzehulpen de juiste zorg bij de juiste patiënt terecht komt. Daarbij voelt de patiënt zich meer betrokken bij zijn of haar zorgproces en heeft meer inspraak over het vervolg van de behandeling.