Top
bernhoven ziekenhuis

“Hoge kwaliteit, ontwikkelsnelheid en acceptatiegraad”

Honderden patiënten vertrouwen dagelijks op de zorg van Bernhoven. Het Udense ziekenhuis wil zijn hoge kwaliteit van zorg ook in de toekomst kunnen garanderen voor de groeiende patiëntengroep in een maatschappelijk verantwoorde financiële context. Daarom besloot Bernhoven in 2015 om structureel te gaan werken aan toekomstbestendige zorg. Een uitgebreide studie van huisartsen en specialisten uit de regio identificeerde Samen Beslissen als één van de kansrijke initiatieven om de ambitie van het ziekenhuis te realiseren.


Pilot met keuzehulpen

‘In Bernhoven benaderen we Samen Beslissen vanuit 3 pijlers: patiënt, zorgverlener en hulpmiddelen’, vertelt Mieke Klerkx, programmamanager Innovatie & Strategie van Bernhoven. ‘Voor de pijler ‘hulpmiddelen’ besloten we om onder andere te gaan werken met keuzehulpen.’ Aangezien er meerdere organisaties zijn die keuzehulpen ontwikkelen, startte Bernhoven met een pilot bij drie verschillende vakgroepen met drie verschillende leveranciers. Bernhoven benaderde PatientPlus voor de vakgroep Chirurgie en nam de keuzehulpen Liesbreuk en Galsteenlijden af.


PatientPlus voldeed aan alle eisen

‘De pilot wees uit dat digitale keuzehulpen een goed instrument zijn voor zowel de patiënt als de zorgverlener om Samen Beslissen te ondersteunen. Daarom besloten we om bij alle vakgroepen ten minste 1 keuzehulp in te gaan zetten’, vertelt Mieke. ‘Bij de selectie van leveranciers hebben we gekeken naar wie goede kwaliteit levert, een goede ontwikkelsnelheid biedt en een gevalideerd instrument ontwikkelt met een hoge acceptatiegraad bij zowel de wetenschappelijke als de patiëntenverenigingen. PatientPlus voldeed aan die eisen.’


Meer weten

Benieuwd hoe de keuzehulpen van PatientPlus van grote waarde zijn in Bernhoven, voor zowel patiënten als zorgverleners? Ontdek de casus! Wil jij ook Samen Beslissen met jouw patiënten, ondersteunt door keuzehulpen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.