Top
behandelmogelijkheden na ski-ongeluk

Keuzehulpen voor diverse botbreuken

Vandaag vertrekken duizenden Nederlanders weer richting de Alpen. Jaarlijks reist een klein miljoen Nederlanders naar Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland om een weekje te gaan skiën of snowboarden. Hoewel het voor de meesten een ontspannen, sportieve tijd op de piste is, zullen ook aardig wat wintersporters lelijk ten val komen en iets breken. Frappant genoeg lopen de meest ervaren skiërs en snowboarders het zwaarste letsel op in de sneeuw.

Benieuwd hoe dat kan? Ervaren wintersporters hebben meer zelfvertrouwen als zij zich in de sneeuw begeven en nemen dus ook meer risico’s. Hun snelheden liggen hoger. Ook nemen ze afdalingen met een hogere moeilijkheidsfactor of gaan zelfs off piste skiën of snowboarden. De kans dat zij hard vallen als er iets mis gaat, is daardoor ook vele malen groter. Door de hoge snelheden neemt bovendien de kans toe dat de botten barsten, wat vaker leidt tot meer gecompliceerde botbreuken.

In het buitenland geldt het devies doorgaans opereren. Maar in bepaalde situaties valt er wel degelijk iets te kiezen voor de noodlottige wintersporter. PatientPlus heeft een flink aantal keuzehulpen ontwikkeld voor botbreuken. Patiënten met een breuk in hun sleutelbeen, pols, schouder, bovenarm en elleboog kunnen een keuzehulp invullen. De keuzehulpen zetten overzichtelijk op een rij welke behandelmogelijkheden de patiënt in zijn of haar situatie heeft, en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende behandelmethoden.

Wil jij jouw patiënten met een botbreuk ondersteunen bij hun keuze voor een behandeling? Neem dan contact met ons op. Een van onze teamleden vertelt je graag meer over de keuzehulpen.