Top
Keuzehulpen in HiX EPD

Keuzehulpen nu direct in het EPD (HiX)

Noordwest Ziekenhuisgroep en ziekenhuis Tjongerschans zijn officieel van start gegaan met het inzetten van keuzehulpen binnen het EPD (HiX). Voor de opschaling naar keuzehulpen voor meer dan 80 diagnoses was de integratie van onze keuzehulpen binnen het EPD een lang gekoesterde wens in de zorg. Noordwest Ziekenhuisgroep, ziekenhuis Tjongerschans en Chipsoft hebben meegewerkt aan het tot stand komen van de koppeling. 


Keuzehulpen uitdelen en inzien nu nog makkelijker
Nu de integratie is gerealiseerd kunnen de eerste ziekenhuizen direct vanuit het EPD keuzehulpen uitreiken en inzien, en meer patiënten ondersteunen bij het kiezen van een medische behandeling.


Samen beslissen bevorderen in de praktijk
De beschikbaarheid van onze keuzehulpen binnen HiX is een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van samen beslissen in de praktijk en vergroot het aanbod van digitale applicaties, aldus Michiel Hageman – oprichter & directeur PatientPlus.

 

Afdeling chirurgie, Tjongerschans: ‘Wij werken met plezier met de keuzehulpen. Wat erg fijn is, is dat mensen door de keuzehulp beter zijn geïnformeerd dan voorheen en hierdoor zelf beter hebben nagedacht wat ze willen.’


Onderdeel van het dagelijkse zorgproces
Dankzij deze nieuwe oplossing zijn keuzehulpen een geïntegreerd onderdeel van het dagelijkse zorgproces geworden.

Noordwest ziekenhuisgroep: ‘De directe integratie in het EPD is een belangrijke ontwikkeling in het bevorderen van samen beslissen en het opschalen van het gebruik van online keuzehulpen binnen Noordwest. Het zorgt voor minder administratielast en eenvoudiger gebruik van keuzehulpen, doordat de informatie na het invullen automatisch voortvloeit in het medisch dossier van de patiënt. De zorgverlener kan de ingevulde keuzehulp via het dossier inzien en daardoor direct tot de kern komen tijdens het consult. Dit scheelt tijd: er ontstaat ruimte voor gezamenlijke besluitvorming met de patiënt, over de best passende behandeling’.


Positieve samenwerking
De integratie van de keuzehulpen in het EPD is het resultaat van een samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep, ziekenhuis Tjongerschans, PatientPlus en ChipSoft om deze beter aan te laten sluiten bij de dagelijkse processen. ‘Door de directe integratie verrijken we het digitale zorgaanbod. Daardoor krijgt de patiënt regie over het eigen zorgproces en wordt het voorschrijven van keuzehulpen door de zorgverlener eenvoudiger’, aldus George van Dijk, manager Research & Development bij ChipSoft. Lees het volledige artikel op de website van Chipsoft. Voor alle ziekenhuizen die HiX gebruiken is deze oplossing nu beschikbaar. De technologie is in de toekomst ook met andere EPD’s te koppelen. Noordwest Ziekenhuisgroep en Tjongerschans zijn de eerste ziekenhuizen in Nederland die gestart zijn met de keuzehulpen binnen het EPD.


Komende maanden passen meerdere ziekenhuizen de integratie in de praktijk toe, waaronder het Dijklander ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en het BovenIJ ziekenhuis. Alle betrokken partijen zijn enthousiast om op deze wijze een waardevolle bijdrage te leveren aan betere en efficiëntere zorg.


Meer weten over de mogelijkheden van de koppeling? Neem contact op met de PatientPlus projectleider of stuur een bericht naar contact@patientplus.info