Top
PatientPlus keuzehulpen in EPD, HiX

Keuzehulpen uitdelen via een link

Om het uitreikproces van een keuzehulp te vergemakkelijken, is een keuzehulp vanaf nu ook uit te reiken via een generieke URL (hyperlink of ‘linkje’) per keuzehulp voor jouw organisatie. Deze generieke URL kopieer je eenmalig uit de applicatie en zet je vervolgens in standaard digitale communicatie of in een messenger service die de patiënt ontvangt voorafgaand aan het consult. 

 

Wat betekent dit voor jouw organisatie?
De generieke URL kan helpen de werkdruk bij de poli/ assistenten te verminderen:

  • Polimedewerkers/ assistenten hoeven niet meer apart in te loggen om een keuzehulp per patiënt uit te reiken; de generieke URL per keuzehulp is standaard onderdeel van de communicatie aan de patiënt.
  • Polimedewerkers/ assistenten hoeven geen persoonsgegevens in te vullen bij het uitreiken van de keuzehulp; de patiënt vult deze informatie in.
  • Met deze generieke URL krijgen alle patiënten toegang tot één specifieke keuzehulp.
  • Iedere keuzehulp heeft een eigen unieke generieke URL.
  • De patiënt voert zijn of haar eigen persoonsgegevens in.


Wanneer jouw organisatie via de generieke URL de keuzehulp uitreikt, dien je met het volgende rekening te houden:
1. Patiënten vullen zelf hun persoonsgegevens in. Dit kan eventueel tot fouten leiden. De patiënt is verplicht alle velden in te vullen om in te loggen.
2. Patiënten ontvangen géén herinneringsmail wanneer de keuzehulp nog niet is ingevuld.
3. De generieke URL kan niet via papier worden gedeeld. Daarvoor is de URL te complex.

Wil jouw organisatie gebruik van maken en/of meer informatie over de stappen? Dan horen wij dit graag. Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw projectleider bij PatientPlus of via contact@patientplus.info