Top
congres isdm2019

Laatste ontwikkelingen omtrent Samen Beslissen

Gedeelde besluitvorming: het heeft een enorm draagvlak en staat met toenemende mate in de belangstelling. Komende week, van 7 tot en met 10 juli, vindt rondom dit thema een congres plaats. In Quebec (Canada) komen tientallen wetenschappers bijeen om hun studies te presenteren tijdens het 10e International Shared Decision Making Conference.


Patiëntgerichtheid

Het thema is dit jaar patiëntgerichtheid. Wetenschappers gaan met elkaar in discussie over de beste strategieën om patiënten te betrekken bij Samen Beslissen. De kennis, voorkeuren en behoeften van patiënten staan daarbij centraal. Ook studies over keuzehulpen komen ruimschoots aan bod, bijvoorbeeld voor diabetespatiënten, mensen met galstenen en mensen in de laatste fase van hun leven.


Laatste ontwikkelingen

De registratie voor het congres is inmiddels gesloten. Toch is het de moeite waard eens op de website te kijken. Je vindt er namelijk de samenvattingen van alle presentaties die de revue passeren op het congres; de reguliere presentaties, posterpresentaties, workshops én special interest groups. De boekjes met samenvattingen geven een prachtig overzicht van wat er zoal speelt op het gebied van Samen Beslissen.


Op de hoogte

Bij PatientPlus zorgen we ook continu dat we op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en laatste inzichten omtrent Samen Beslissen. Wist je bijvoorbeeld dat we een Journal Club hebben, waarin we wetenschappelijke artikelen bespreken? Ook onze keuzehulpen passen we aan volgens de meest recente onderzoeken. Wil je meer weten over de manier waarop wij keuzehulpen ontwikkelen en up to date houden? Neem dan contact met ons op.