Top

Maak kennis met Maarten Boek

“Een goede keuze maakt de patiënt zelf, mits voorzien van genoeg informatie om te kunnen overwegen.” Die overtuiging heeft het nieuwste teamlid van PatientPlus: Maarten Boek. Hij ondersteunt sinds het begin van dit jaar onze keuzehulpontwikkelaars. Als content beheerder keuzehulpen zorgt Maarten ervoor dat de geschreven keuzehulpen op de website verschijnen zoals de ontwikkelaars dat hebben bedoeld.


inzicht verkrijgen

Als afgestudeerd fysiotherapeut weet Maarten hoe hij mensen kan helpen een goed overwogen keuze te maken voor een behandeling: door vragen te stellen en hen zelf te laten nadenken. Bij het programmeren van de keuzehulpen komt deze kennis goed van pas. Samen met zijn collega’s van team ontwikkeling richt hij de keuzehulpen zo in, dat patiënten inzicht krijgen in de diagnose, mogelijke behandelingen én in hun eigen voorkeuren.


samen beslissen

Die inzichten bieden de handvatten om goed na te kunnen denken over een voorkeur voor een behandeling. De uiteindelijke keuze voor een behandeling maakt de patiënt samen met zijn of haar zorgverlener. Samen Beslissen leidt tot meer tevredenheid en therapietrouw bij de patiënt. Ook is het consult efficiënter, doordat de zorgverlener en patiënt meer toegesneden en meer diepgaand met elkaar in gesprek gaan.