Top
prostaatkanker

Met snorren en strippen aandacht voor prostaatkanker

Bekende Nederlanders die uit de kleren gaan en mannen die hun snor laten staan… Duidelijk: het is weer movember. Deze maand wordt traditiegetrouw extra aandacht gevraagd voor prostaat- en teelbalkanker. Door hun ‘Mo’ te laten staan brengen mannen donaties, gesprekken en verandering op gang. En door ‘For one night only‘ uit de kleren te gaan, laten acht bekende mannen iedereen weten dat prostaat- en teelbalkanker de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen zijn.


Jaarlijks duizenden mannen met prostaat- of teelbalkanker

Ondanks de initiatieven die worden genomen om prostaat- en teelbalkanker terug te dringen, krijgen jaarlijks zo’n 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker te horen en 800 mannen teelbalkanker. Gelukkig hebben de meeste mannen bij het horen van de diagnose nog geen uitzaaiingen, waardoor de vooruitzichten gunstig zijn. Vijf jaar na de diagnose zijn de meeste patiënten nog in leven.


Verschillende behandelingen mogelijk

Niet uitgezaaide prostaatkanker wordt ingedeeld in twee groepen: laag risico of hoog risico. Voor beide typen kanker zijn verschillende behandelingen mogelijk. PatientPlus heeft voor beide typen een keuzehulp ontwikkeld: prostaatkanker hoog risico en prostaatkanker laag risico. De keuzehulpen ondersteunen de patiënt en zijn arts bij samen kiezen voor de behandeling die het beste past bij de patiënt.


Meer weten

Van Samen Beslissen met een keuzehulp weten we dat het leidt tot meer tevreden patiënten, een hogere therapietrouw en een meer doelmatig gebruik van zorg. Wil jij jouw patiënten met prostaatkanker ook een keuzehulp aanbieden? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden! Neem contact met ons op.