Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday09:00AM-17:00PM
Saturday - SundayCLOSED

Latest News

Top
keuzehulp gescheurde meniscus

NIEUW: keuzehulp Gescheurde Meniscus

Voor een gescheurde meniscus zijn verschillende behandelingen mogelijk. Om patiënten en hun zorgverlener te ondersteunen bij het kiezen van de best passende behandeling, is de keuzehulp Gescheurde Meniscus ontwikkeld. Patiënten van 45 jaar of ouder die (wellicht) een gescheurde meniscus hebben, kunnen gebruikmaken van de keuzehulp. Een operatie of één van de behandelingen zonder opereren? De keuzehulp geeft inzicht en maakt Samen Beslissen over de behandeling eenvoudiger én leuker.


goed voorbereid Samen Beslissen

De keuzehulp geeft voorlichting over een gescheurde meniscus, de mogelijke behandelingen en de voordelen en nadelen van deze mogelijkheden. Ook legt de keuzehulp een aantal stellingen voor aan de patiënt, waardoor hij of zij inzicht krijgt in de eigen voorkeuren en overtuigingen. Denk bijvoorbeeld aan aanpassen van de leefstijl, zorgen over risico’s of bijwerkingen en volhouden van fysiotherapie. Ter afsluiting ontvangen de patiënt en zorgverlener een samenvatting van de ingevulde antwoorden. Zo gaan zij beiden goed voorbereid het gesprek in en beslissen zij samen welke behandeling de beste is voor de patiënt.


multidisciplinair ontwikkelteam

Julia Noorduyn (fysiotherapeut en onderzoeker orthopedie bij OLVG) kwam met het idee voor de keuzehulp. Een team van specialisten – waaronder orthopedisch chirurgen, onderzoekers, fysiotherapeuten, zorgkenners van PATIENT+ en een huisarts – werkten nauw samen om de multidisciplinaire keuzehulp optimaal te laten aansluiten bij de patiënt en dagelijkse zorgpraktijk. Ook Patiëntenfederatie Nederland, de Patiëntenraad van OLVG, de Nederlandse Orthopaedische Vereniging en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie hebben bijgedragen aan de keuzehulp. Een onderzoekssubsidie van het OLVG innovatiefonds maakte de keuzehulp mogelijk.


zelf proberen

Wil jij de voordelen van deze keuzehulp zelf ervaren? Vraag dan een vrijblijvend proefpakket aan en probeer de keuzehulp uit met jouw patiënten in jouw praktijk. PATIENT+ is de grootste aanbieder van keuzehulpen in Nederland. De meer dan 75 keuzehulpen faciliteren Samen Beslissen in de praktijk. Neem contact op met PATIENT+ voor meer informatie over de ontwikkeling, implementatie en voordelen van keuzehulpen.