Top

Drie nieuwe keuzehulpen online

Sinds vanochtend staan er drie nieuwe keuzehulpen online.

 

De eerste keuzehulp die vandaag online is gegaan is de keuzehulp ‘nierdialyse’. Deze keuzehulp is in het kader van een ZonMW project ontwikkeld. Hierin wordt de keuze tussen hemodialyse (dialyse via het bloed) en peritoneale dialyse (dialyse via het buikvocht) afgewogen. In de nabije toekomst willen we de optie ‘hemodialyse thuis’ meer uitgesproken aan deze keuzehulp toevoegen.

 

De tweede keuzehulp is een gynaecologische keuzehulp die de behandelingen voor ‘hevig menstrueel bloedverlies’ uiteenzet. Hevig bloedverlies tijdens de menstruatie is een subjectieve diagnose waarvoor veel verschillende behandelingen zijn. We hopen dat deze keuzehulp meer structuur geeft aan de vele informatie die beschikbaar is voor dit probleem.

 

De derde keuzehulp die vandaag online is gezet betreft de keuzehulp ‘verwijderen van de baarmoeder’. Deze keuzehulp is bedoeld voor vrouwen waarbij de baarmoeder operatief wordt verwijderd. Zij kunnen vaak in meer of mindere mate meebeslissen hoe dit gebeurt. Daarnaast geeft het een mooi overzicht van de verschillende operatie technieken die gebruikt worden en de risico’s op complicaties hierbij.

 

We staan altijd open voor suggesties en opbouwende kritiek. We willen dat iedereen zich kan vinden in de inhoud van onze keuzehulpen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de nieuw online geplaatste keuzehulpen, neem dan contact met ons op via contact@patientplus.info.

 

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar patiënten en zorgverleners die zich samen met ons sterk willen maken voor ‘samen beslissen in de praktijk.’ Wil je graag (mee)ontwikkelen aan een keuzehulp of een keuzehulp testen? Neem dan ook contact met ons op via contact@patientplus.info.