Top
prikkebare darmsyndroom

PatientPlus ontwikkelt keuzehulp voor PDS

Buikkrampen, problemen met ontlasting of een opgeblazen gevoel. Zo’n 1 op de 10 Nederlanders ervaren maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks deze klachten. De klachten, die met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) gepaard gaan, kunnen de kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden.

 

Gelukkig kan PDS worden behandeld. Maar er is niet één specifieke behandeling die werkt voor alle PDS-patiënten. Om patiënten en hun zorgverleners artsen te ondersteunen bij Samen Beslissen over de juiste behandeling, ontwikkelt PatientPlus een keuzehulp voor PDS. Dat doen we in nauwe samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB) en de Nederlandse Vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen (NVMDL).

 

Dit grote project is inmiddels van start gegaan. Op woensdag 14 november kwam de werkgroep voor het eerst bij elkaar om de opties te verkennen en de taken te verdelen. Met de keuzehulp willen we Samen Beslissen voor deze grote patiëntengroep eenvoudiger én leuker maken. Keuzehulpontwikkelaar Marieke Boshuizen kan je alles vertellen over dit mooie project.

 

PatientPlus heeft voor meer dan 60 diagnoses een keuzehulp ontwikkeld. Daarnaast zijn er ruim 20 keuzehulpen in ontwikkeling. Grote kans dus dat er ook een keuzehulp voor jouw specialisme beschikbaar is. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw praktijk? Neem contact met ons op! We denken graag met je mee.