Top
Award

Stem nu! De keuzehulpen van PatientPlus genomineerd voor Zinnige Zorg Award VGZ

Nominatie Zinnige zorg award 2017

Onze keuzehulpen voor ‘liesbreuk’ en ‘galsteenlijden’ in ziekenhuis Bernhoven zijn genomineerd voor de Zinnige Zorg award 2017 van zorgverzekeraar VGZ. Zorgverzekeraar VGZ wil met deze award de beste zorginnovaties, die ertoe leiden dat de zorg slimmer, betaalbaarder en zinniger wordt, in de spotlights zetten.

 

Sinds 2015 krijgen patiënten met een liesbreuk of galsteenlijden in ziekenhuis Bernhoven in Uden de mogelijkheid om een digitale keuzehulp in te vullen. Deze keuzehulp informeert de patiënt over de diagnose en de mogelijke behandelopties. Hierbij worden de voor- en nadelen van elke optie weergegeven. Ook wordt de patiënt gevraagd om aan de hand van een aantal stellingen zelf na te denken of hij/zij al een bepaalde voorkeur heeft. Elke patiënt kan zijn/haar eigen voorkeuren hebben die invloed kunnen hebben op de behandeling die dan het beste past bij de situatie van de patiënt. Samen met de arts bespreekt de patiënt vervolgens de keuzehulp, waarna zij samen een behandeling kiezen die het beste aansluit bij de patiënt.

 

Vaak besluiten artsen direct te opereren in het geval van een liesbreuk of galsteenlijden. Echter, een operatie blijkt niet in alle gevallen de beste oplossing voor de patiënt. Daarom is het van belang dat patiënten mee mogen beslissen over de behandeling. Door het inzetten van deze digitale keuzehulp wordt het proces om samen te beslissen ondersteund en eenvoudiger.

 

Stem nu!

Hier kun je stemmen op onze zorgvernieuwing. Stemmen kan nog t/m 4 juni. Op 6 juni worden vervolgens de 3 publiekswinnaars bekend gemaakt. Zij worden dan uitgenodigd om de zorgvernieuwing aan de vakjury te presenteren.