Top

Nieuwe werknemer: Welkom Gijs!

Sinds 1 november is Gijs Boss begonnen als projectleider bij PatientPlus. Gijs gaat het team onder andere ondersteunen bij de implementatie van de keuzehulpen in de ziekenhuizen.

 

Achtergrond

Gijs heeft medische biologie gestudeerd in Nijmegen. Tijdens zijn master heeft hij de science, management en innovation specialisatie gevolgd. Het doel van deze specialisatie is om te leren hoe innovaties in de praktijk werken en hoe je innovaties maximaal kunt ondersteunen. Tijdens zijn afstudeerstage kwam Gijs in aanraking met het thema samen beslissen.

 

“Ik heb onderzoek gedaan naar de implementatie van samen beslissen. Hierbij heb ik veel ervaring op gedaan over hoe samen beslissen in de praktijk werkt. Ik heb o.a. onderzocht wat stimulerende en remmende factoren zijn bij de implementatie van samen beslissen. Daarnaast heb ik gesprekken tussen de zorgverlener en de patiënt geobserveerd. Ik vond het erg waardevol om dit te mogen doen. Ik heb mooie voorbeelden gezien hoe de zorgverlener en patiënt samen voor een optie kiezen die het beste aansluit bij de persoonlijke situatie van de patiënt. Ik geloof dan ook dat het toepassen van samen beslissen tot betere zorg leidt”.

 

“Binnen PatientPlus wil ik met de opgedane ervaringen uit de praktijk een bijdrage leveren aan het structureel implementeren van samen beslissen met behulp van de keuzehulp. Ik geloof dat we op deze manier de zorg zinniger kunnen maken door zowel de kwaliteit en de efficiëntie van de zorg te vergroten”.

 

Ik kijk er erg naar uit om kennis te maken!

 

Hopelijk tot snel!

Gijs

 

Klik hier voor meer informatie over het team van PatientPlus