Top
Erin medisch schrijver

Ontmoet medisch schrijver Erin

Ons team met medisch schrijvers breidt uit. In maart 2022 is arts en medisch schrijver Josine gestart en sinds september mogen we ook Erin verwelkomen.


Wie is Erin?
Ik heb een bachelor geneeskunde en een master in klinische en moleculaire neurowetenschappen. Ik ben in 2017 gepromoveerd op mijn proefschrift “Towards a Neurobiological View of Depression”. De afgelopen jaren heb ik bij Elsevier gewerkt, eerst als taxonomy editor aan taxonomieën die worden gebruikt voor indexering van de (bio)medische literatuur en later als Quality Control Scientist aan de wetenschappelijke kwaliteit van databases zoals Embase en Reaxys/RMC.


Waarom heb je de overstap gemaakt van Elsevier naar PatiëntPlus?

De missie van PatiëntPlus gaat mij aan het hart. Ik wil graag bijdragen aan de kwaliteit van de zorg en ik geloof dat keuzehulpen een belangrijke bijdrage daaraan kunnen leveren en de ervaring van de patiënt kunnen verbeteren.

Ik vind het mooi om medische kennis te vertalen naar transparante informatie voor patiënten en op die manier een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de zorg en de beleving van de patiënt. Ik geloof dat de informatie in de keuzehulpen van onschatbare waarde is voor de patiënt om de verschillende opties helder te krijgen en zo tot een geïnformeerde keuze te komen.


Wat is jouw stip op de horizon?

Ik zou graag zien dat het gebruik van keuzehulpen de standaard wordt binnen de zorg in Nederland. Het zou mooi zijn als we dat kunnen bereiken.


Wat wordt jouw rol bij PatientPlus?

Bij PatientPlus ga ik aan de slag als Medisch Schrijver. Ik ga mij bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe keuzehulpen en het up-to-date houden van de bestaande keuzehulpen.