Top

Nieuwe werknemer: Welkom Domino!

Op maandag 22 mei is Domino Determann gestart als projectleider bij PATIËNT+. Zij zal zich hoofdzakelijk bezighouden met de implementatie van de keuzehulpen in ziekenhuis Bernhoven. Ook zal zij bijdragen aan de ontwikkeling van de keuzehulpen.

 

Achtergrond van Domino

Domino studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. ‘Tijdens mijn studie was de keuze of ik praktiserend arts wilde worden voor mij niet vanzelfsprekend. Mijn voorkeur ging en gaat nog steeds uit naar andere aspecten van de gezondheidszorg, waaronder organisatie en financiering van zorg ‘.

 

Daarom startte Domino na het behalen van haar artsentitel een promotieonderzoek naar (het meten van) patiënten preferenties bij het Erasmus MC (afdeling Medische Besliskunde) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (afdeling Kwaliteit van Zorg en Gezondheidseconomie). Zij onderzocht onder andere welke factoren patiënten afwegen bij hun beslissing om zich wel of niet te laten vaccineren tijdens toekomstige pandemieën en welke factoren belangrijk zijn bij het kiezen van een basiszorgverzekering. Tijdens haar promotieonderzoek rondde Domino de master Gezondheidswetenschappen (specialisatie: klinische epidemiologie) met succes af.

 

Individuele patiënt

‘Patiënten voorkeuren hebben impact op de acceptatie, tevredenheid en uitkomsten van behandelingen. Tijdens mijn promotieonderzoek hield ik me bezig met het in kaart brengen van voorkeuren van patiënten op collectief niveau, om gezondheidsbeleid te informeren. De keuzehulpen van PatientPlus helpen bij het afstemmen van de behandeling op de voorkeur van de individuele patiënt. Dit betekent dat ik als projectleider bij PATIËNT+ weer dichterbij het zorgproces zal gaan werken. Ik kijk er naar uit om in die rol de combinatie van kennis die ik heb opgedaan toe te passen’.

 

Graag tot ziens!

 

Domino

 

Klik hier voor meer informatie over het team van PatientPlus