Top
Bernhoven

Succesvolle implementatie van PatientPlus keuzehulpen in Bernhoven.

Ziekenhuis Bernhoven in Uden zet zich als innovatie-ziekenhuis in om de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren. Met het programma ‘zinnige zorg’ streeft het ziekenhuis naar betere zorg door soms minder te doen. Hierdoor heeft Bernhoven in de afgelopen 2 jaar een omzetdaling van 12 procent gerealiseerd!

 

Keuzehulpen

Het inzetten van keuzehulpen is een praktisch middel om zinnige zorg te leveren. Keuzehulpen informeren patiënten namelijk over zowel de voordelen als de nadelen van de mogelijke behandelopties. Op die manier worden patiënten beter geïnformeerd en worden ze actiever betrokken bij beslissingen over hun behandeling. Nu wordt er vaak nog vanuit gegaan dat behandelen altijd de ‘beste’ optie is, terwijl dit niet voor elke patiënt zo hoeft te zijn.

 

Liesbreuk

Als een patient gediagnostiseerd is met een liesbreuk, wordt er in de meeste gevallen gedacht dat een operatie noodzakelijk is. Terwijl het voor sommige patiënten niet altijd noodzakelijk is op een operatie te ondergaan. De keuzehulp liesbreuk ondersteunt de patiënt om beter inzicht te krijgen of hij/zij wel of niet een operatie wilt ondergaan. Daarnaast kan de patiënt zich beter voorbereid het gesprek met de arts aan te gaan.

 

Lees hier meer over de succesvolle implementatie van de PatientPlus keuzehulpen in Bernhoven.

 

Keuzehulpen gebruiken op jouw afdeling?

PatientPlus heeft al meer dan 30 keuzehulpen ontwikkeld. Wil je meer weten over onze liesbreuk keuzehulp of een van onze andere keuzehulpen? Kijk dan eens op onze website of neem contact met ons op.

 

Wil je zelf een keuzehulp ontwikkelen of toepassen? Laat het ons weten!

 

PatientPlus

www.patientplus.info

www.keuzehulp.info

E: contact@patientplus.info

T: 085 043 00 43